DOBRO MJESTO U POLJSKOJ

Zlatni sok u Zlatnom psu

  Reportaže         Josip Souček         28.07.2023.
Zlatni sok u Zlatnom psu

Na pivskoj karti Evrope (pa i svijeta), Poljska ne slovi baž za neku pivsku velesilu. Uostalom, priznajte, koje poljske brendove poznajete? Sjetili bi ste se vjerojatno Ziwiecza, Tyskie, Okocima i možda Łecha. I tu većina pivopija staje. Sve su to industrijska piva, koja baš i ne plijene pažnju žednih znalaca piva. Na svu sreću, i Poljsku je zahvatila epidemija malih craft pivovara.

U to sam se uvjerio nedavno za jednotjedng krstarenja po Poljskoj. U svim većim gradovima našao sam poneki dobar pivski pub s poljskim craft uradcima. Od svih koje sam posjetio, najviše me se dojmio Złoty pies (Zlatni pas) u Wrocławu. Nalazi se u strogom centru grada, na Wrocławskom rynku (Wrocławski trg). Iako se na trgu nalaze i druge zanimljivosti (navodno najstarija pivnica u Evropi iz 1273. godine, pa pivnica sa 34 točionika, bavarska pivnica, češka pivnica…), upravo Złoty pies po meni zaslužuje najviše pažnje. Odlična hrana i odlično pivo, idealna kombinacija za svakog pivskog znalca. Sva piva nose imena psečih rasa (Bokser, Zlatni retriever, Pitbull…), koja odlično odgovaraju karakteru pivskih vrsti kojim su dodijeljena. Vrlo su pitka, punog okusa, i „traže još“… Kada se tome doda krasan pogled na Wrocławski rynek i ljubazna posluga, ništa drugo vam ne treba. Preporučam, ako vas put nekad odvede u Wrocław, nemojte propustiti Zlatnog psa.Najnovije iz kategorije Reportaže
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće