ZEKO JE REKO 2023.

Zeko pomaže braći supovima

  Medvedgrad         P. N.         04.10.2023.
Zeko pomaže braći supovima

Pivovara Medvedgrad ne zaboravlja svoje sezonske specijale, naročito one poznate po svojoj humanitarnoj dimenziji – na točionike je upravo spojeno novo izdanje humanitarnog piva Zeko je reko, ovoga puta ne u stilu saisona, nego belgian blond alea, a dio zarade ide za pomoć udruzi BIOM, koja se stara o bjeloglavim supovima.

Zeko je reko nam se vratio! Nekada saison, a ovoga puta kao belgian blond ale.

Za one koji se nisu imali prilike često susresti s ovim stilom - radi se o belgijskom specijalu s kompleksnim voćnim i začinskim notama, laganog slatkasto-sladnog okusa sa suhim završetkom i predivnim aromama, objašnjava pivovara Medvegrad na društvenim mrežama.

Ono što je sa Zekom ostalo isto kao i prije je da je i dalje humanitarno pivo - što ga više popijete to više pomažete bjeloglavim supovima!

Naime, 20 centi od svake prodane boce i litre točenog piva doniraju se Udruzi BIOM za projekt Life SUPport, kojim se osigurava budućnost za bjeloglave supove u Hrvatskoj.

Ove ptice imaju ključnu ulogu u našem ekosustavu i stoga pomozite im - popijte Zeko je reko na nekoj od svojih omiljenih Medvedgrad pivnica lokacija

ZAŠTO ZEKO JE REKO OVE GODINE POMAŽE BJELOGLAVIM SUPOVIMA?

Bjeloglavi sup jedini je strvinar u Hrvatskoj, izrazito važan za naš ekosustav i nerazdvojivo povezan s ovčarstvom na kvarnerskim otocima. Čistač je prirode, jedini koji može pojesti strvine bez da se zarazi opasnim bakterijama. Bez njih prijetilo bi nam širenje zaraza i bolesti na čovjeka i druge životinje.

Bjeloglavi sup ugrožena je vrsta ptica sa samo 125 preostalih parova.

Kako supovi stradaju?

Kada su spremni za izlazak iz gnijezda, ptići bjeloglavog supa odvaže se na svoj let. No, neodgovorno ponašanje ljudi, glasnoća brodskih motora i prilasci liticama na manje od 10 metara s ciljem fotografiranja, uzrokuju buku koja smeta ptićima. Uznemiravanje od strane ljudi, skupa s neiskustvom mladih ptića, dovodi do toga da prvi let čak 30 ptića godišnje završi u moru. Mnogi od tih ptića se i utope.

Uznemiravanje od strane ljudi utječe i na odrasle supove jer roditelji počinju izbjegavati gnijezda, prestanu hraniti mlade ili pak napuštaju gnijezdo i ostavljaju jaja i ptiće nezaštićene.

Kako vi možete pomoći ovoj važnoj ptici? Informirajte se, ne uznemiravajte ptice i poštujte prirodu i prirodne zakonitosti! A možete popiti i Zeko je reko, jer 20 centi od svake prodane boce i svake prodane litre točenog piva doniraju se Udruzi BIOM, za projekt Life SUPport, kojim se osigurava budućnost za bjeloglave supove u Hrvatskoj.

Zeko je reko je u web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado

Više o projektu www.biom.hr/projekt-life-support/Najnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće