Pivnica.net
Banner

Ukrajina

Zbog rata u Ukrajini skuplje pivo

P. N.   |   02.03.2022.     482

Zbog rata u Ukrajini skuplje pivo

Život je svakog dana sve skuplji. Teško je i pratiti svakodnevna poskupljenja, pa uglavnom i ne primjećujemo jesu li ona nečim obrazložena i čime. Sve krizne situacije utječu i na cijenu robe široke potrošnje, pa će se na njima osjetiti i posljedice ruske invazije na Ukrajinu. Među izravno pogođenima bit će i pivopije.

Jedno piće je već nastradalo zbog ruske invazije – to je votka, koju mnogi konzumenti bojkotiraju, a slijedeća žrtva ovog rata bi moglo biti pivo. Razlog tomu je vjerojatni problem s uzgojem ječma, koji se u Ukrajini uzgaja u velikoj količini. Kako javlja WISN, a prenose svjetski mediji, među kojima i portal Fox Business, Ukrajina se smatra žitnicom Europe zbog velikih količina žitarica koje se u toj zemlji proizvode, a kako je medijima izjavio predsjednik i izvršni direktor The Beer Institutea, Ukrajina proizvodi čak 20 posto  američkih potreba za pivarskim ječmom i spada među pet najvećih proizvođača ječma u svijetu.

Međutim, za sada nitko ne može predvidjeti kako će ruska invazija na Ukrajinu utjecati na cijenu ječma. Veliki proizvođači, poput kompanije Molson Coors, tvrde da će premostiti eventualnu krizu i neće dizati cijene, no oni manji to neće moći. Ugostitelji računaju da bi pivo moglo poskupjeti 50 centa po krigli.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Ne vjerujte ni polovicu onog što čovjek govori uz pivo.
Murphyjev zakonik, Borgijev II. Zakon

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Ukrajina