Zbog rata u Ukrajini skuplje pivo

  Ukrajina         P. N.         02.03.2022.
Zbog rata u Ukrajini skuplje pivo

Život je svakog dana sve skuplji. Teško je i pratiti svakodnevna poskupljenja, pa uglavnom i ne primjećujemo jesu li ona nečim obrazložena i čime. Sve krizne situacije utječu i na cijenu robe široke potrošnje, pa će se na njima osjetiti i posljedice ruske invazije na Ukrajinu. Među izravno pogođenima bit će i pivopije.

Jedno piće je već nastradalo zbog ruske invazije – to je votka, koju mnogi konzumenti bojkotiraju, a slijedeća žrtva ovog rata bi moglo biti pivo. Razlog tomu je vjerojatni problem s uzgojem ječma, koji se u Ukrajini uzgaja u velikoj količini. Kako javlja WISN, a prenose svjetski mediji, među kojima i portal Fox Business, Ukrajina se smatra žitnicom Europe zbog velikih količina žitarica koje se u toj zemlji proizvode, a kako je medijima izjavio predsjednik i izvršni direktor The Beer Institutea, Ukrajina proizvodi čak 20 posto  američkih potreba za pivarskim ječmom i spada među pet najvećih proizvođača ječma u svijetu.

Međutim, za sada nitko ne može predvidjeti kako će ruska invazija na Ukrajinu utjecati na cijenu ječma. Veliki proizvođači, poput kompanije Molson Coors, tvrde da će premostiti eventualnu krizu i neće dizati cijene, no oni manji to neće moći. Ugostitelji računaju da bi pivo moglo poskupjeti 50 centa po krigli.

Tagovi

Pivo. ječam   cijena  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Ukrajina
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće