Zbog korone kraljica traje duže

  Oktoberfest         P. N.         27.01.2022.
Zbog korone kraljica traje duže

Savez bavarskih pivovara koji tradicionalno na proljeće bira Bavarsku pivsku kraljicu, ovih dana, kada bi u normalno vrijeme raspisao poziv na prijavu kandidatkinja, objavio je da ove godine izbora kraljice – nema. Razlog je, naravno, pandemija koronavirusa, koja je tako aktualnoj kraljici podarila još jedan mandat.

Izbor se provodi pod sloganom Želiš li biti sljedeća bavarska kraljica?, a sudjelovanje u tom natjecanju velika je čast za svaku bavarsku djevojku. Konkurs je odgođen, obrazložili su organizatori, zato što zbog pandemije ne postoji sigurnost planiranja.

„Želimo da kandidatkinje mogu odraditi kvalitetnu izbornu kampanju uz sudjelovanje velikog broja ljudi, a u ovom trenutku to nije moguće. Osobni casting kandidatkinja planiran za veljaču u datim je okolnostima također naprosto nezamisliv,“ kaže predsjednik Saveza bavarskih pivovara Georg Schneider.

Bavarski savez pivovara organizira izbor i krunidbu pivske kraljice od 2011. godine, a izbor ima veliku popularnost i podršku među predstavnicima pivovarske branše, ali i u politici i gospodarstvu. Akcija izbora pivske kraljice kulminira gala večeri u minhenskoj pivnici Löwenbräukeller, koja je ove godine bila planirana za 19. svibnja, ali se, dakle, neće održati.

Aktualna 11. bavarska pivska kraljica Sarah Jäger tako će svoj mandat produžiti do svibnja 2023. godine. „Zado0voljni smo što se Sarah Jäger složila da će naše bavarske pivovare i pivo reprezentirati još jednu godinu kompetentno i na očaravajući način,“ kaže predsjednik udruženja Schneider i dodaje: „Molimo sve ostale mlade žene koje vole pivo za strpljenje – vjerujemo da ćemo slijedeće godine moći provesti izbor onako kako smo to radili sve ove godine do pandemije i da ćemo nagodinu u ovo vrijeme moći objaviti natječaj za prijave kandidatkinja za izbo bavarske pivske kraljice“.Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće