Pivnica.net
Banner

Dani piva Karlovac

Završili 35. Dani piva Karlovac

pn   |   31.08.2022.     671

Završili 35. Dani piva Karlovac

Jučerašnjim koncertom omiljenih hrvatskih punkera, Hladnog piva, završili su 35. Dani Piva Karlovac. Dobre atmosfere, najdraže zlatne tekućine i tematski osmišljenih jelovnika s pivom nije nedostajalo, a posjetitelji su uživali i u bogatoj turističkoj ponudi ovog grada susreta.

 Jedan od razloga zašto svake godine sve više i više posjetitelja posjećuje najveću pivsku manifestaciju u Hrvatskoj svakako je odličan glazbeni program s raznovrsnim izvođačima koji osiguravaju zabavu za sve ukuse. Nakon što je koncertnu sezonu otvorio jedan od omiljenijih hrvatskih glazbenika, Zlatan Stipišića Gibonni, hitovi su se samo nastavili nizati u narednih 5 dana festivala.

Na glavnoj pozornici svirala su neka od najvećih domaćih imena. U subotu je atmosferu zagrijao trio Pocket palma, a večer potpuno užarili Vatra i Urban. U nedjelju se plesalo uz Vannu koja je najvećim hitovima iz devedesetih raspametila sve prisutne, a luda atmosfera samo se nastavila uz Daleku obalu koja je uz novog vokala dobila onaj stari brzi ritam.

U ponedjeljak je uslijedio povratak u osamdesete uz Denis&Denis, a potom je prepoznatljiva romantika Crvene jabuke preplavila Karlovac. Kulminacija 35. Dana piva uslijedila je velikim koncertom Hladnog piva koje ova godine također slavi 35 godina karijere, ali se ujedno i oprašta od zajedničkog rada. Stoga je ovo bio jedan od posljednjih koncerata.  

Osim na glavnoj pozornici, sviralo se i u gastro kutku s restoranom i lounge zonom, a glavni akteri su bili istarski Gustafi te lokalni Strings band, Rivers band, Black&White i lokalni DJ-i. U odličnoj atmosferi okupljeni su uživali u slasnim zalogajima i svijetu piva, naime, ovdje su uz Karlovačko pivo moglo probati i različita piva sa stranih tržišta poput Desperadosa, Uniona, craft piva Lagunitas i austrijskog Zipfera. Brojne posjetitelje oduševilo je i specijalno izdanje piva proizvedeno upravo za Dane piva - Peta rijeka. Radi se o nefiltriranom pale-aleu pivskih stručnjaka Veleučilišta u Karlovcu, s kojima HEINEKEN Hrvatska ima posebnu suradnju.

Uz neizostavne pivske perece, koji su se ovih dana trgali i grickali uz pivu, u karlovačkim restoranima i kafićima cijeli mjesec bio je u duhu piva. U zajedničkoj kampanji pod nazivom „Na pivo u Karlovac“ moglo se  uživati u posebno osmišljenim jelima s pivom, kao i u raznovrsnim koktelima čiji je zajednički sastojak bilo upravo pivo, a nudio se i veći broj pivskih brendova nego što je to uobičajeno.

Uz posebnu ponudu hrane, ovaj grad susreta u kojemu nikad ne manjka događanja, dodatno je oživio uz prigodnu turističku ponudu. Posjetitelji su tako mogli sudjelovati u turističkoj turi „Frtalj cenera“, posebnoj vožnji Kupom pod nazivom „Pivske priče sa Žitne lađe“ te u interaktivnoj zabavnoj igri „Pivska potraga“.

Posebnu pažnju privukla je i izložba „Karlovačko kroz povijest“ u galeriji ZILIK. Brojni predmeti karlovačke pivske industrijske baštine od 1900. godine do današnjih dana ugrijali su srca posjetitelja vrativši ih u neke prošle dane i uspomene. Najveća gužva vladala je ipak oko glavne atrakcije Manifestacije – balona na vrući zrak u kojemu su posjetitelji mogli iskusiti takozvani sputani let balonom.

O tome kako se uživalo na Danima piva svjedoči i mnoštvo fotografija snimljenih upravo na tematski osmišljenim foto kornerima i objavljenim na društvenim mrežama mnogobrojnih posjetitelja.

Dane piva ove je godine posjetilo više od 60.000 ljudi no u gradu je vladao red i dobra atmosfera jer su brojni posjetitelji za vikend pristigli organiziranim prijevozom, vlakom Dana piva iz Zagreba te autobusima iz Slunja, Duga Rese, Ogulina, Ozlja i okolnih mjesta. Bio je osiguran i besplatan parking na ŠRC Korana odakle je do festivala u grad vozio besplatni autobus.

Pivo se točilo u reciklirajuće čaše, a svi oni koji su doprinijeli prikupljanju, mogli su dobiti i besplatno Karlovačko pivo za deset prikupljenih praznih čaša. HEINEKEN Hrvatska pobrinuo se i za podjelu narukvica Ja sam 18+ koje su uvelike pomogle konobarima da ne toče alkohol maloljetnicima, bez da u gužvi moraju provjeravati osobne iskaznice.

 

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Dani piva Karlovac