Završili 35. Dani piva Karlovac

  Dani piva Karlovac         pn         31.08.2022.
Završili 35. Dani piva Karlovac

Jučerašnjim koncertom omiljenih hrvatskih punkera, Hladnog piva, završili su 35. Dani Piva Karlovac. Dobre atmosfere, najdraže zlatne tekućine i tematski osmišljenih jelovnika s pivom nije nedostajalo, a posjetitelji su uživali i u bogatoj turističkoj ponudi ovog grada susreta.

 Jedan od razloga zašto svake godine sve više i više posjetitelja posjećuje najveću pivsku manifestaciju u Hrvatskoj svakako je odličan glazbeni program s raznovrsnim izvođačima koji osiguravaju zabavu za sve ukuse. Nakon što je koncertnu sezonu otvorio jedan od omiljenijih hrvatskih glazbenika, Zlatan Stipišića Gibonni, hitovi su se samo nastavili nizati u narednih 5 dana festivala.

Na glavnoj pozornici svirala su neka od najvećih domaćih imena. U subotu je atmosferu zagrijao trio Pocket palma, a večer potpuno užarili Vatra i Urban. U nedjelju se plesalo uz Vannu koja je najvećim hitovima iz devedesetih raspametila sve prisutne, a luda atmosfera samo se nastavila uz Daleku obalu koja je uz novog vokala dobila onaj stari brzi ritam.

U ponedjeljak je uslijedio povratak u osamdesete uz Denis&Denis, a potom je prepoznatljiva romantika Crvene jabuke preplavila Karlovac. Kulminacija 35. Dana piva uslijedila je velikim koncertom Hladnog piva koje ova godine također slavi 35 godina karijere, ali se ujedno i oprašta od zajedničkog rada. Stoga je ovo bio jedan od posljednjih koncerata.  

Osim na glavnoj pozornici, sviralo se i u gastro kutku s restoranom i lounge zonom, a glavni akteri su bili istarski Gustafi te lokalni Strings band, Rivers band, Black&White i lokalni DJ-i. U odličnoj atmosferi okupljeni su uživali u slasnim zalogajima i svijetu piva, naime, ovdje su uz Karlovačko pivo moglo probati i različita piva sa stranih tržišta poput Desperadosa, Uniona, craft piva Lagunitas i austrijskog Zipfera. Brojne posjetitelje oduševilo je i specijalno izdanje piva proizvedeno upravo za Dane piva - Peta rijeka. Radi se o nefiltriranom pale-aleu pivskih stručnjaka Veleučilišta u Karlovcu, s kojima HEINEKEN Hrvatska ima posebnu suradnju.

Uz neizostavne pivske perece, koji su se ovih dana trgali i grickali uz pivu, u karlovačkim restoranima i kafićima cijeli mjesec bio je u duhu piva. U zajedničkoj kampanji pod nazivom „Na pivo u Karlovac“ moglo se  uživati u posebno osmišljenim jelima s pivom, kao i u raznovrsnim koktelima čiji je zajednički sastojak bilo upravo pivo, a nudio se i veći broj pivskih brendova nego što je to uobičajeno.

Uz posebnu ponudu hrane, ovaj grad susreta u kojemu nikad ne manjka događanja, dodatno je oživio uz prigodnu turističku ponudu. Posjetitelji su tako mogli sudjelovati u turističkoj turi „Frtalj cenera“, posebnoj vožnji Kupom pod nazivom „Pivske priče sa Žitne lađe“ te u interaktivnoj zabavnoj igri „Pivska potraga“.

Posebnu pažnju privukla je i izložba „Karlovačko kroz povijest“ u galeriji ZILIK. Brojni predmeti karlovačke pivske industrijske baštine od 1900. godine do današnjih dana ugrijali su srca posjetitelja vrativši ih u neke prošle dane i uspomene. Najveća gužva vladala je ipak oko glavne atrakcije Manifestacije – balona na vrući zrak u kojemu su posjetitelji mogli iskusiti takozvani sputani let balonom.

O tome kako se uživalo na Danima piva svjedoči i mnoštvo fotografija snimljenih upravo na tematski osmišljenim foto kornerima i objavljenim na društvenim mrežama mnogobrojnih posjetitelja.

Dane piva ove je godine posjetilo više od 60.000 ljudi no u gradu je vladao red i dobra atmosfera jer su brojni posjetitelji za vikend pristigli organiziranim prijevozom, vlakom Dana piva iz Zagreba te autobusima iz Slunja, Duga Rese, Ogulina, Ozlja i okolnih mjesta. Bio je osiguran i besplatan parking na ŠRC Korana odakle je do festivala u grad vozio besplatni autobus.

Pivo se točilo u reciklirajuće čaše, a svi oni koji su doprinijeli prikupljanju, mogli su dobiti i besplatno Karlovačko pivo za deset prikupljenih praznih čaša. HEINEKEN Hrvatska pobrinuo se i za podjelu narukvica Ja sam 18+ koje su uvelike pomogle konobarima da ne toče alkohol maloljetnicima, bez da u gužvi moraju provjeravati osobne iskaznice.

 Najnovije iz kategorije Dani piva Karlovac
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće