Zatvorena 32 puba mjesečno

  Velika Britanija         P. N.         27.12.2022.
Zatvorena 32 puba mjesečno

Na Otoku i dalje traje pomor pubova, na koji se već nekoliko godina ozbiljno žale tamošnji ugostitelji. Prema podacima savjetnika za nekretnine Altus Group, u Engleskoj i Walesu je na kraju godine evidentirano 39.787 pubova, dok ih je godinu dana prije bilo 450.173. To znači da su tijekom godine zatvarana po 32 puba mjesečno.

Ipak, rezultat je nešto bolji nego prethodne godine – zauvijek je ključ u bravu stavilo 13,1 posto pivnica manje nego 2021. godine, piše Beer Today.

„Mnogi vlasnici pubova s kojima razgovaram zabrinuti su da bi ovo mogao biti njihov posljednji Božić i stvarno im je potrebna sigurnost u vezi s budućom potporom“, rekao je Ben Nelson iz grupe Altus.

„Visoki operativni troškovi i niske marže čine lokale atraktivnim za alternativna ulaganja i korištenje, stoga je stalna potpora ključna za zaštitu pubova, jer igraju važnu ulogu u središtu svojih lokalnih zajednica.“

Emma McClarkin, izvršna direktorica British Beer and Pub Association, rekla je: „Iako su ove brojke uznemirujuće, one, nažalost, nisu iznenađujuće. Pubovi i pivari suočavaju se s ekstremnim izazovima. Čine sve što mogu da nastave poslovati.“

„Pubovi žele ostati otvoreni i pružiti topao i ugodan prostor za članove svoje zajednice ove zime, ali hitno im je potrebno razjašnjenje hoće li se shema olakšica za račune za energiju produljiti i da dobavljači snose odgovornost za skrivene troškove.

„Uz vrtoglavi rast troškova energije, skokovitu inflaciju, ozbiljan nedostatak radne snage i pad povjerenja potrošača, pubovi su dovedeni do točke pucanja. Potrebna nam je intervencija što je prije moguće jer će se u protivnom mnogo više njih morati zatvoriti i zauvijek ćemo ih izgubiti iz središta sela, mjesta i gradova diljem Ujedinjenog Kraljevstva.“

Tagovi

Pivo   pub   Velika Britanije   Engleska   Wales  


Najnovije iz kategorije Velika Britanija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće