Za odgovorno odrastanje mladih, deseti put

  Heineken Hrvatska         15.03.2022.
Za odgovorno odrastanje mladih, deseti put

Svoj interes za sudjelovanjem u najnovijem izdanju projekta „Za odgovorno odrastanje mladih“ izrazilo je 58 škola diljem Hrvatske. Tako će i ove godine psiholozi iz Psihološkog centra TESA, zahvaljujući inicijativi kompanije HEINEKEN Hrvatska, s roditeljima i stručnim suradnicima dijeliti svoja znanja, savjete i najbolje prakse za uspješnu komunikaciju s adolescentima. Cilj je pružiti im podršku da pozitivno utječu na zdravo odrastanje mladih, kao i na prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola.  

„Okruženje u kojemu djeca odrastaju mijenja se iz dana u dan i važno je pristup temama kojima se bavimo održavati aktualnim te imati na umu sve promjene koje utječu ili mogu utjecati na njihovo odrastanje. Ono što uvelike obilježava period adolescencije jest traganje za identitetom, a pri čemu dolazi do ispitivanja granica i problema s autoritetom. To su sve izazovi s kojima se, uz djecu, na ovom putu susreću i njihovi roditelji, a mi im na ovaj način želimo dati potrebnu podršku“, izjavila je u povodu lansiranja najnovijeg izdanja ovog, već tradicionalnog, projekta Tanja Dejanović Šagadin iz Psihološkog centra TESA.

„U kompaniji HEINEKEN Hrvatska ponosni smo na dugogodišnju suradnju sa Psihološkim centrom TESA i na sve aktivnosti koje provodimo s ciljem prevencije maloljetničke konzumacije alkohola. Društveno-odgovorno poslovanje u samoj je srži našeg poslovanja i smatram kako su jubilarno deseto izdanje ovog našeg projekta, kao i sve povratne informacije koje zaprimamo iz godine u godinu, snažni pokazatelji kako na pozitivan način možemo utjecati na one najviše uključene u odgoj srednjoškolaca, a samim time i na čitavu zajednicu u kojoj djeluju“, dodala je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica za korporativne poslove HEINEKENA Hrvatska.

U program su se protekle godine uključile 44 škole diljem Hrvatske, njih čak dvostruko više nego u godini prije. Čak 1.300 roditelja srednjoškolaca prisustvovalo je interaktivnim predavanjima te ovakav pristup podrške u odgoju ocijenilo prosječnom ocjenom 4,5. Gotovo polovica tvrdi kako su na predavanjima saznali nešto novo, a čak ih je 85 posto iskazalo zadovoljstvo predavanjima, ocijenilo ih izvrsnim ili vrlo dobrim te korisnim načinom u suočavanju s izazovima u odgoju.

Sukladno tome, pozitivne povratne informacije očekivano nisu izostale niti od strane stručnih suradnika iz uključenih škola koji su sudjelovali u programu dodatnog usavršavanja: „Ovaj je projekt velika podrška nama kao stručnom osoblju u uspješnom savladavanju izazova do kojih dolazi u našoj svakodnevnoj interakciji s učenicima. Radionica sa psiholozima iz TESE prošle je godine bila iznimno korisna - dijeljenje načina na koje se nosimo s izazovima te savjeti psihologa rezultirali su time da smo našu školu u sve aktivnosti prijavili i ove godine“, zaključila je Nikolina Smrečki iz Srednje strukovne škole Varaždin.

Edukativni program „Za odgovorno odrastanje mladih“ održava se od 2013. godine. Od 2016. godine psiholozi iz TESE u sklopu programa održavaju i interaktivna predavanja za roditelje te program usavršavanja za stručne suradnike. Do danas, održali su više od 160 predavanja za gotovo 4.000 roditelja te program usavršavanja za stručne suradnike u više od 60 škola iz svih dijelova Hrvatske. Kako su se aktivnosti redovitim istraživanjima pokazale korisnima i stručnim suradnicima i roditeljima, program se kao takav zadržao sve do ovogodišnjeg izdanja.Najnovije iz kategorije Heineken Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće