Pivnica.net
Banner

Oktoberfest

Wiesn se nada normalnom

P. N.   |   16.11.2021.     609

Wiesn se nada normalnom

Minhenski Oktoberfest, najveći i najvažniji pivski festival na svijetu, nada se skorom vraćanju novog – starog normalnog. Danas je, naime, završio natječaj za vizualni identitet, odnosno izgled plakata za Oktoberfest 2022., koji bi se, bude li sve u redu i završi li pandemija koronavirusa, trebao biti održan od 17. rujna do 3. listopada sljedeće godine.

Natječaj je bio otvoren od 19. listopada, a na sudjelovanje su pozvani profesionalni grafičari, grafički dizajneri, umjetnici, studenti umjetničkih akademija i stručnih škola za vizualne komunikacije i sve druge koji imaju za to dara i pon ude plakat prema tehničkim i sadržajnim uvjetima natječaja. A organizator traži zapravo samo jedno – da plakat sadrži prepoznatljive  simbole pivske fešte na Theresienwiese.

To je i posljednja ovogodišnja akcija Wiesn-tima, a slijedeća, koja se provodi u siječnju, nastavak je izbora motiva za službeni plakat Oktoberfesta – na web stranici muenchen.de posjetitelji će glasati za svoje favorite, a trideset najboljih ide pred stručni žiri, koji između njih bira pobjednika i dva pratitelja, odnosno tri najbolja plakata, liji autori dobivaju novčane nagrade.

Najveća nagrada za autora najboljeg rješenja je, dakako, to, što će njegov rad biti otisnut na deset tisuća plakata i stotinama tisuća službenih suvenira, koji će nositi službeni vizual festivala. Plakat Oktoberfesta bira se od 1952. godine, kada je Grad München, kao organizator fešte, prvi put objavio natječaj, a sve plakate od prvog izbora do danas možete vidjeti ovdje. Uključujući i one za 2020. i 2021. godinu, kada Oktoberfest nije održan zbog pandemije koronavirusa.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Oktoberfest