Wiesn se nada normalnom

  Oktoberfest         P. N.         16.11.2021.
Wiesn se nada normalnom

Minhenski Oktoberfest, najveći i najvažniji pivski festival na svijetu, nada se skorom vraćanju novog – starog normalnog. Danas je, naime, završio natječaj za vizualni identitet, odnosno izgled plakata za Oktoberfest 2022., koji bi se, bude li sve u redu i završi li pandemija koronavirusa, trebao biti održan od 17. rujna do 3. listopada sljedeće godine.

Natječaj je bio otvoren od 19. listopada, a na sudjelovanje su pozvani profesionalni grafičari, grafički dizajneri, umjetnici, studenti umjetničkih akademija i stručnih škola za vizualne komunikacije i sve druge koji imaju za to dara i pon ude plakat prema tehničkim i sadržajnim uvjetima natječaja. A organizator traži zapravo samo jedno – da plakat sadrži prepoznatljive  simbole pivske fešte na Theresienwiese.

To je i posljednja ovogodišnja akcija Wiesn-tima, a slijedeća, koja se provodi u siječnju, nastavak je izbora motiva za službeni plakat Oktoberfesta – na web stranici muenchen.de posjetitelji će glasati za svoje favorite, a trideset najboljih ide pred stručni žiri, koji između njih bira pobjednika i dva pratitelja, odnosno tri najbolja plakata, liji autori dobivaju novčane nagrade.

Najveća nagrada za autora najboljeg rješenja je, dakako, to, što će njegov rad biti otisnut na deset tisuća plakata i stotinama tisuća službenih suvenira, koji će nositi službeni vizual festivala. Plakat Oktoberfesta bira se od 1952. godine, kada je Grad München, kao organizator fešte, prvi put objavio natječaj, a sve plakate od prvog izbora do danas možete vidjeti ovdje. Uključujući i one za 2020. i 2021. godinu, kada Oktoberfest nije održan zbog pandemije koronavirusa.

Tagovi

Pivo   Wiesn   Oktobeerfest   München  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće