30 GODINA MEDVEDGRADA

Webshop pokrenut u pandemiji

  Medvedgrad         P. N.         03.04.2024.
Webshop pokrenut u pandemiji

Vjerojatno se još svi živo sjećaju one nelagode kada je na početku pandemije koronavirusa prvim lockwdownom paraliziran svekoliki društveni život, kao i mnoge uslužne djelatnosti, i zacijelo se čude da su od tada prošle već četiri godine. U to vrijeme i pivovara Medvedgrad se dovijala kako omogućiti potrošačima da dođu do svog omiljenog piva, jer redovni distribucijski kanali nisu radili, pa je pokrenuta online prodaja.

Na četvrtu obljetnicu pokretanja internetskog dućana ZAMADO pivovara Medvedgrad podsjeća današnjim nastavkom svog serijala 30 GODINA MEDVEDGRADA u kojem kaže:

Iako priču o 30 godina Medvedgrada nastojimo pričati prateći vremenski slijed, danas ćemo skočiti u recentniju povijest – točnije u 2020. godinu. Naime, prije točno dva dana naš web shop napunio je četiri godine!

Možda je bilo nešto u te dvije dvojke i dvije nule što je pridonijelo da 2020. godinu nitko nikad ne zaboravi. Još dok smo je dočekivali, nismo niti slutili da će nam se u samo dva mjeseca životi u potpunosti preokrenuti.

Pandemija, lock down, potresi... Poslovi su stali. Životi kakve smo poznavali su stali. Pivo je ostalo u zatvorenim pivnicama i začepljenim bocama. Ali znate kako se kaže: svaka kriza je ustvari prilika.

Preko noći smo se organizirali: prvi web shop pokrenuli smo 25. ožujka 2020., a prvi flaširani Fantom koji smo na njemu prodavali zvali smo 'humanitarnim pivom koje vraća vjeru u bolje sutra'. Etiketa s prepoznatljivom glavom i maramom bila je posvećena svim istinskim, nepoznatim herojima – onima koji žive među nama, ne traže ništa, a pomažu kada je najpotrebnije. Kompletna zarada od prodaje prvog flaširanog Fantoma s plavom kapom donirala se Klubu roditelja nedonoščadi „Palčići“, za projekt Vratimo Palčiće u Petrovu nastradalu u potresu.

Cjelokupno poslovanje usmjereno je u online – svi djelatnici pivovare i pivnica preko noći su postali dostavljači, a naša misija bila je svima koji u Zagrebu naruče pivo do 17 h dostaviti ga isti dan i to hladno. I u tome smo uspijevali!

Zahvaljujući vašoj podršci broj dostava se povećavao, a uskoro smo dostavljali i po svim velikim gradovima u Hrvatskoj. U prvih godinu dana odradili smo gotovo 10.000 dostava!

Gotovo godinu i pol dana od prvog web shopa pokrenuli smo noviju i poboljšanu verziju i nazvali je Zamado. Zamado danas dostavlja po cijeloj Hrvatskoj, a dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 10 €. I danas svo pivo naručeno do 17 h u Zagrebu dostavljamo isti dan, hladno. Sve dostave izvan Zagreba stižu u roku nekoliko radnih dana. Upravo Zamado omogućuje da sva Medvedgrad piva budu dostupna svima, baš svugdje po Hrvatskoj!

#throwbackfriday

Tagovi

Pivo   Medvedgrad   obljetnice   jubilej   webshop  


Najnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće