Pivnica.net
Banner

Pivo i sport

Warsteiner više ne sponzorira Borussiju

P.N.   |   19.10.2008.     2853

Warsteiner više ne sponzorira Borussiju
Da nogomet i pivo idu zajedno notorno je, i sigurno nikome ne treba posebno objašnjavati da su to maltene nerazdvojni pojmovi. Pivovare ulažu goleme svote novca u nogomet – na razne načine – od plaćanja reklama u televizijskim prijenosima, do izravnih sponzorskih ugovora s klubovima. Stoga je iznenađujuće odjeknula vijest da je njemačka pivovara Warsteiner raskinula sponzorski ugovor s bundesligašem Borussijom iz Dortmunda (BVB). Warsteiner je bio sponzor toga čuvenog tima punih sedam godina.
Raskidanje ugovora s Borussijom u pivovari obrazlažu striktnim držanjem nove strategije sponzoriranja, u sklopu potpuno nove kampanje za promociju Warsteinera i kompletno preuređenog marketinga. Kampanja je sračunata na svježinu, živahnost i mladenački izgled. Doduše, Warsteiner će i dalje surađivati s nogometašima iz Dortmunda, barem je tako najavio šef marketinga Thorsten Terlohr u intervjuu novinama, ali nije pojasnio kako.
No, Borussia nije dugo bila bez sponzora. Veoma brzo angažiran je novi, neznano koliko izdašan, ali zanimljiv po tome što će nakon dužeg vremena dortmunski nogometni tim pratiti lokalna pivovara – Dortmunder Aktien Bräu (DAB), koja pripada koncernu Radeberger Gruppe, najvećoj njemačkoj pivarskoj industriji.
 
 

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivo i sport