Pivnica.net
Banner

Hrvatska

Vukovarsko i startasice

P. N.   |   30.07.2023.     2033

Vukovarsko i startasice

Zanimljiv zajednički projekt realiziraju dva poznata vukovarska brenda – Vukovarsko pivo i Startas tenisice, omiljena obuća kreirana u tvornici Borovo. Time Vukovarsko pivo nastavlja s praksom da za svoje kampanje angažira isključivo lokalne male poduzetnike, a najavljuje da će tako raditi i ubuduće.

Priču o udruživanju snaga firmi iz grada na Dunavu donosi internet portal Poslovnog dnevnika:

Vukovarsko pivo početkom tjedna predstavilo je unikatni model Startas tenisica tvornice obuće Borovo. Ovim proizvodom Vukovarsko je još jednom odalo počast industriji i umjetnicima istoka Hrvatske što je već postalo njegova svojevrsna tradicija. Na taj način omiljeno pivo nastavlja suradnju s lokalnom zajednicom i predstavlja autentične domaće projekte, proizvode i usluge.

“Drago nam je što je Vukovarsko pivo bilo i ostalo simbol istočne Hrvatske te što ne pristaje na kompromise kad je kvaliteta u pitanju. Takvi su i suradnici koje biramo za zajedničke projekte – autentični, iskreni i kvalitetni. Vukovarsko je već poznato po tome da za svoje kampanje angažira isključivo lokalne poduzetnike i na tu smo tradiciju posebno ponosni i u tom smjeru ćemo nastaviti jer vjerujemo kako ova regija ima itekako što ponuditi na tržištu”, rekao je Ivan Jonjić, specijalist za brendove Zagrebačke pivovare.

Predstavljeni model Startasica je potpuni unikat, a oslikao ih je osječki umjetnik i vukovarski kustos Zoran Šimunović. On je kao i za mnoge druge radove inspiraciju za oslikavanje tenisica pronašao u lokalnim prostorima, stanovnicima i događajima. Do sad je svoje radove predstavljao širom Hrvatske i u zemljama inozemstva, ali uvijek se rado vraća u rodnu Slavoniju.

“Moji roditelji se bave proizvodnjom pivskog ječma te sam zbog toga usko povezan s procesom proizvodnje piva. Zbog toga mi je i ovaj zadatak bio vrlo prirodan te sam tražio neko likovno rješenje kojim bih mogao dočarati taj proces proizvodnje. Hvala Vukovarskom pivu na ovoj prilici i što kontinuirano podsjeća da i istok Hrvatske živi”, komentirao je Šimunović.

Vukovarsko pivo je svijetlo pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje. Društvo ljubitelja piva ga je 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom zbog njegovog okusa i priče koja nosi sjećanja na grad Vukovar. Prošle je godine dobilo i svoj prvi TV spot koji prikazuje ljepotu Vukovara i slavonske regije. Glazbu za spot je skladao Vukovarac Goran Dragaš, a glas posudio vukovarski glumac Darko Milas. Kroz istu kampanju Vukovarsko pivo je serijalom Tajni majstori Vukovara“ predstavilo ljude koji svojim vještinama održavaju tradiciju, slave nezavisnost, autentičnost i integritet.

Svi oni koji žele ovaj model Startasica dodati svojoj kolekciji mogu sudjelovati u nagradnom darivanju na Facebook stranici Vukovarskog piva.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Hrvatska