Vjerovali ili ne: Pivo s 32 posto alkohola

  Europa         P.N.         29.11.2009.
Vjerovali ili ne: Pivo s 32 posto alkohola
Škotska pivovara BrewDog ne prestaje šokirati pivski i svekoliki ostali svijet. Još se dobro sjećamo skandala s njihovim pivom Speedball, koje su morali povući iz prodaje zbog ocjene da imenom potiče konzumaciju opojnih droga, kao i onog s pivom Tokyo, najjačim škotskim pivom za koje su tvrdili da je lijek protiv alkoholizma, a sada su tržištu ponudili uistinu najjače škotsko i svjetsko pivo s čak 32 posto alkohola.
Kada je lansiran Tokyo, to je izazvalo mnoge burne reakcije, jer su su mnogi piotali čemu uopće tako jako pivo, a pivovara je reagirala pivom Nanny State s minimalnim postotkom alkohola. Kako će se razvijati situacija nakon piva Tactical nuclear penguin koje ima gotovo dvostruko više alkohola od Tokyja, tek ćemo vidjeti. Pingvin se prodaje u limitiranim serijama, po cijeni od 30 funti za bocu od 0,33 litre. Na etiketi je tiskano upozorenje koje kaže: Ovo pivo je iznimno jako. Konzumira se u malim količinama i s dozom aristokratske nonšalancije, kao što biste uživali u vrhunskom viskiju slušajući album Franka Zappe, ili da vas posjeti dragi, ali nervozni duh.
Jack Law iz protualkoholističke udruge Alcohol Focus Scotland izjavio je da je sve to cinički marketinški trik. „Htjeli bismo znati zašto bi neka pivovara imala potrebu proizvoditi pivo gotovo iste jačine kao viski,“ rekao je Law. No, pivovara Brew Dog već ima dozvolu za proizvodnju nekoliko milijuna boca toga piva godišnje.


Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće