Vikend u Zmajevom gnijezdu

  Zmajska         P. N.         01.07.2022.
Vikend u Zmajevom gnijezdu

Danas to počinje. Vikenda u Zmajskoj pivovari bit će dugačak, buran i jedinstven. Danas i sutra se u Zmajevom gnijezdu održavaju čak dva pivska festivala – danas prvi međunarodni festival craft piva Pozoj, a sutra već poznato i etablirano Zmajevo – festival dobrog piva i glazbe uz promociju trećeg izdanja pivske Kolaboracije.

Pozoj fest je pivski festival kakav u Hrvatskoj još nije organiziran. Koncipiran je po uzoru velike svjetske festivale, a namjera mu je da domaćim pivoljupcima ponudi veliki izbor dobrih i svjetski relevantnih craft piva, koja su inače kod nas teško ili nikako dostupna.

Na više od 60 pipa točit će se piva iz dvadesetak poznatih craft pivovara iz desetak država Europe i Sjedinjenih Država. Festival počinje u 17 sati, a u cijenu ulaznice, koja iznosi 450 kuna uračunata je festivalska čaša od 1 dl, koju možete koristiti neograničeno kušanje ponuđenih piva.  Ponovimo – vrhunskih jedinstvenih i rijetkih. Na ulazu dobivate i bocu vode i sugestiju da pijete dosta vode, a najbolje nakon svakog piva istu količinu vode. Tim više što se za sutra najavljuju novi temperaturni rekordi.

Žednih na Pozoj festu sigurno neće biti, a ne bi trebalo biti ni gladnih, jer će gastro korner ponuditi specijalitete s grila, kao i jela za vegetarijance, pazeći da se sva dobro slažu s pivom.

Već sutra, u subotu 2. srpnja, na istom mjestu novi pivski festival – Zmajevo, tradicionalna godišnja fešta Zmajske pivovare, koje nakon dva recesijska izdanja konačno dočekuje bolja vremena i mogućnost da si da oduška.

Zmajevo - festival craft piva i muzike ujedno je i prilika za promociju novog piva nastalog u kolaboraciji trolista hrvatskih craft pionira –  Zmajska pivovaraVarionica craft brewery i Nova Runda Brewery. Kolaboracija 3, kako se ovo pivo zove, postalo je standardni način obilježavanja obljetnice hrvatskog craft pokreta, koji su zakotrljale ove tri pivovare, ove godine osme obljetnice.  

„Pipe otvaramo od 15h, a kroz dan ćete moći sudjelovati u vođenim turama po pivovari, pivskim igrama, opuštenom ispijanju piva dok je klinac u sigurnim rukama animatora, kojem slasnom zalogaju i ugodnom druženju,“ najavljuju Zmajevi.
Večer će, kao i obično, biti žestoka a od 20 sati sviraju Atheist Rap, M.O.R.T., Kandžija I  Kombinator.

Organizatori Zmajeva su Zmajska pivovara i Dosta♡a zvuka, a upad je besplatan!

Za one koji žele znati više:

Svi na Pozoj fest i Zmajevo

Za one koji žele znati sve:

Pozoj craft beer fest

Tagovi

Pivo   Zmajevo   Pozoj   Zmajska pivovara  


Najnovije iz kategorije Zmajska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće