Pivnica.net
Banner

Craft

Varionica vari za Ukrajinu

P. N.   |   18.06.2022.     1118

Varionica vari za Ukrajinu

U Varionici se vari naveliko, a u posljednje se vrijeme varilo humanitarno. Skuhano je pivo s etiketom plavo – žute boje, što znači da će dio prihoda od prodaje ovog piva biti uplaćen humanitarnim organizacijama koje pomažu ratom pogođenom narodu Ukrajine. Riječ je o kolaboraciji odrađenoj s Bojanom Grdinićem, odnosno Tapirskom pivovarom.

Evo što kažu Varioničari:

Novo specijalno pivo iz Varionice s humanitarnim karakterom!

U kolaboraciji s jednim od najnagrađivanijih kućnih pivara Bojanom Grdinićem iz Tapirska pivovara svarili smo pitki i osvježavajući saison sa začinskim notama malaguetta papra. Izbor Bojana Grdinića za ovu kolaboraciju više je nego logičan, kaže Marko Ožegović predstavljajući novo pivo na svom Pivariumu:  „Ako je netko s hrvatske pivske scene kroz poslovna putovanja doživio sve čari, ljepote i depresije prijeratne Ukrajine, to je Bojan Grdinic, primarna sila iza kućnopivarskog projekta Tapirska pivovara. Kako su si on i Varionica craft brewery ono, čisto dost dobri, njihova kolaboracija za pivo za pomoć žrtvama rata u Ukrajini kroz Dobro Dobrim DoDo je bila prirodan tijek događaja. Uzeli su Bojanov recept za saison s gvinejskim/melegueta paprom (grains of paradise), nagrađivan broncama i u Zagrebu i u Londonu, dakle, međunarodno priznat, te ga prilagodili velikom sustavu.“

Varionica i Tapirska svoj su saison nazvali Make saison not war. Ima 6,4 posto alkohola i 35 IBU jedinica gorčine.

„Ovo pivo je humanitarnog karaktera i dio akcije Brewers Against War tako da od svake prodane boce doniramo 3 kune za pomoć žrtvama rata u Ukrajini,“ kaže Varionica.

U prodaji na web shopu Varionice i u izabranim lokalima i dućanima.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Svaki krčmar voli pijanca, ali ne za svog zeta.
Židovska poslovica

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Craft