CRAFT PIVOVARA VARIONICA SLAVI JUBILEJ

Vari se okruglih deset godina

  Hrvatska         P. N.         17.05.2024.
Vari se okruglih deset godina

Hrvatske craft pivovare jedna po jedna ulaze u dvocifren broj godina života. Okruglih deset puni ove godine i Varionica, koja danas vari u novom prostranom i modernom pogonu u Pisarovini, etablirala se na pivskom tržištu kao jedna od vodećih malih nezavisnih pivovara, a njezina piva dostupna su širom zemlje. I šire.

Varionicu su 2014. godine pokrenuli Davor Simičić i Matija Mrazek, koji su prvo pivo, standardno uvijek prisutni Pale ale skuhali u Donjem Vidovcu u hotelu Črni golf i predstavilil ga u veljači 2015. u kafiću Sedmica u Kačićevoj ulici u Zagrebu.

Ostalo je povijest.

Svoju smo priču započeli 2014. godine, u samim počecima craft pokreta, a danas smo sretni što svoju strast i znatiželju dijelimo sa sve brojnijim poklonicima i ljubiteljima pivskih delicija. Ponosni smo jer smo koautori priče koja je uspjela vratiti pivo na gastronomsku kartu Hrvatske i pomaknuti kamenje koje mu je desetljećima stajalo na putu. Inovativnost, kreativnost i kvaliteta bez kompromisa, od odabira sirovina do krajnjeg proizvoda. Vrlo jednostavno. Takav je naš stav prema pivu koje stvaramo, načinu na koji ga plasiramo i na kraju uživamo u njemu. Tako zbori Varionica na svojoj službenoj web stranici a za proslavu okrugle obljetnice najavljuje niz akcija.

Do kraja godine, dok traje obilježavanje jubileja, bit će, dakle, prilike za još pokoji članak a vjerujemo i za posjet pivovari, a kao uvod prenosimo objavu Varionice s društvenih mreža. Pa kaže:

Ove godine Varionica slavi svoj.10. rođendan!

Ovih deset godina kao da nam je proletjelo pred očima!

U jednom trenu dva se geeka upoznaju u KSET-u i kuhaju svoje prve homebrew uratke u maminom loncu za sarmu, a već u idućem imaju pivovaru s preko deset članova tima, pogonom od tisuću kvadrata i godišnjim kapacitetom od milijun boca piva.

Da je bilo lako, nije. Mukotrpno smo radili da ostvarimo svoje snove i nijedne sekunde od početka do dan-danas nam nije nimalo žao.

Ali, cijelo to putovanje ne bi bilo moguće bez vas - svakog od vas koji je ikad kupio naše pivo, svih vas koji nas pratite kroz sve ove godine, svih vas koji nas bodrite i oko kojih smo stvorili pravu zajednicu

Posebna hvala svima koji su kroz ovih 10 godina brewali s nama: Vedran Pazanin, Fran Mehicic, Bojan Grdinic, Bruno Pavlek, Prika, Matej Šimala i Senka Pucak, te našim prvim kupcima Karijola pizzeria i Rougemarin Bistro, te Sedmica na nezaboravnoj žurki za rođenje Pale Alea one davne 2015!

Ovaj jubilarni rođendan planiramo slaviti cijelu godinu, stoga STAY TUNED za još mnogo slavljeničkih forica - a dotad te pozivamo da iskoristiš rođendanski popust od 10% na sve artikle u Varionica webshopu uz kod 10GODINA i nazdraviš s nama!

https://shop.varionica.com/shop/

Za one koji žele znati više:

Vari se...

Tagovi

Pivo   Varionica   Vari se   Pale ale   craft   10 godina  


Najnovije iz kategorije Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće