Pivnica.net
Banner

Zmajska

Ususret Pozoj festu

P. N.   |   23.06.2022.     173

Ususret Pozoj festu

Do craft beer festivala kakav u Hrvatskoj još nismo vidjeli, Pozoj festa u organizaciji Zmajske pivovare, ostalo je tek malo više od tjedan dana, pa podsjećamo na ovaj događaj, koji je s pravom izazvao veliko zanimanje kako među ljudima od struke tako i u krugovima pivskih fajnšmekera.

„Pozoj smo zamišljali i kreirali po uzoru na slične europske i svjetske festivale (Mikkeller, London craft beer week, Great American Beer Festival) na kojima smo prisustvovali i prvi je beer tasting festival u Hrvatskoj,“ kažu dečki iz Zmajske pivovare. „Ideja je da posjetitelji mogu kušati nova i teško ili nikako dostupna piva u našim krajevima a većina festivalskih piva bit će premijerno točena u Hrvatskoj.“

Festival se održava u petak 1. srpnja s početkom u 17 sati a točit će se više od 60 vrsta piva iz više od 20 pivovara iz desetak europskih zemalja te Sjedinjenih Američkih Država. Popis piva i pivovara je otvoren i stalno se dopunjava.

Uz poziv na ovaj jedinstveni događaj valja dodati i to da je broj ulaznica za festival ograničen i da one nisu jeftine. Stoje naime 450 kuna (na početku pretprodaje bile su jeftinije) a na upite zašto ulaznice toliko stoje Zmajska pivovara odgovara:

„Evil Twin limenka je cca 50ak kn u maloprodaji, Adroit Theory i više kad bi ga se kod nas uopće moglo nabaviti, o Superstition Meadery iz Arizone da ne govorimo dok su EU piva cca 25+ kn. Dakle, jasno je da se posjetitelju nakon svega nekoliko pivi upad isplatio a točionika će biti 60+. Istina, ovo je primarno event za one koji pozornost pridaju sadržaju, ne volumenu no vjerujemo da će ljubitelji craft piva, oni koji ga tek upoznaju, gurmani, sommelieri i profesionalci s radne strane šanka prepoznati njegovu važnost. Ono što sigurno znamo jest da iza svega stoji ideja o širenju craft kulture, edukaciji i razmjeni iskustava, sve u svrhu svjetlije budućnosti craft pivarstva u Hrvatskoj.“

U cijenu ulaznice uključena je festivalska čaša od 1dl koja se dobije na ulazu, boca vode, a piva se mogu degustirati u neograničenoj količini.

Osim piva, na festivalu će se moći kupiti i bezalkoholna pića, a gastro korner će osim vrhunskih BBQ delicija imati ponudu za vegetarijance koja će se lijepo slagati s izborom piva.

Za one koji žele znati više:

Svi na Pozoj fest i Zmajevo

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Pijanac je čovjek koji se rado i često, sustavno opija; čovjek koji uredno i skladno pije je samo pilac, ako vam ta riječ prija – ukusan potrošač vina.
Tin Ujević

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Zmajska