Pivnica.net
Banner

Pivske raznolije

Untappd popularna pivska aplikacija

Matija Gračanin, Bug     |   29.12.2021.     195

Untappd popularna pivska aplikacija

Vlasnicima pametnih telefona na raspolaganju je veliki broj raznih alata koji omogućuju pronalaženje dobrog piva, druženje s pivopijama ili naprosto zabavu uz pivske igrice. No, postoje i ozbiljne društvene mreže, koje korisniku pružaju daleko više od puke zabave. Najpopularniju od njih, Untappd, svojim čitateljima predstavlja časopis Bug.

Ovo je slabo alkoholno piće jedno od najpopularnijih u svijetu, pa ni ne čudi da postoji čitav niz aplikacija koje pomažu ljubiteljima piva i onima koji će to tek postati da se međusobno povezuju i otkrivaju ukusno pivo u svojoj blizini. Untappd je neupitno najpopularnija takva aplikacija…

Pivo se oduvijek svrstavalo među najpopularnijih slabih alkoholnih pića u svijetu, a unazad je nekoliko godina ono postalo iznimno popularno i među na domaćem terenu pojavom i popularizacijom mikropivovara te pogotovo zanatskog piva (craft beer).

Stoga uopće ne treba čuditi da se u službenim trgovinama aplikacija mogu pronaći i aplikacije kao što je Untappd. Riječ je o svojevrsnoj društvenoj mreži koja za cilj ima povezivati ljubitelje piva te pomoći im otkriti mjesta gdje se može uživati u kvalitetnom pivu gotovo bilo gdje u svijetu.

 Drugim riječima, ova aplikacije ne samo da može poslužiti kako bi se pronašlo gdje se u blizini može popiti dobro pivo, nego potiče i na stvarno i virtualno druženje među prijateljima. Putem aplikacije se može prijaviti kada se stigne na neko od mjesta gdje se proizvodi i toči dobro pivo, a onda ostaviti i recenziju te pivo ocijeniti.

Osim toga, moguće je pregledavati i ponudu piva zajedno s cijenama, a zgodno je i to što je moguće potražiti specifičnu vrstu piva i otkriti gdje se ono toči u blizini. Naravno, tu su i brojne druge mogućnosti, pa se Untappd jednostavno nameće kao ponajbolja aplikacija za ljubitelje piva i one koji će to postati.

Na mu samo valja imati da, bez obzira na to što se pivo smatra slabim alkoholnim pićem, sva alkoholna pića treba konzumirati s mjerom i oprezno.

Izvor: Bug

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Većinu novca potrošio sam na pivo. Ostatak sam proćerdao.
David White

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Pivske raznolije