U subotu posjetite UPS fest

  Festivali         Mario Jukić         05.07.2022.
U subotu posjetite UPS fest

UPS fest je zamišljen kao druženje i natjecanje kućnih pivara. Koncept festivala je vrlo jednostavan – pivari kuhaju pivo i nude ga posjetiteljima festivala koji sve što trebaju je osigurati čašu za degustiranje – ulaznicu za ovaj “all-you-can-drink” događaj. Festival je jedinstvena prilika da se isproba puno (gotovo 100) različitih piva kako po stilovima tako i kvaliteti koja u svakom slučaju znatno odskače od komercijalnih piva. 

Prvi UPS fest održan je 2017. godine, a nakon pandemijske stanke vraća se sa svojim 4. izdanjem. Kao natjecateljski festival ima i svoje zvijezde. Prvu pobjedu odnio je Velimir Horvat iz Poznanovca sa svojim „Stoutom s okusom maline“. 2018. godine je od 187 prijavljenih piva status pobjednika odnio „Londonski tapir“, English porter pivo pulskog kućnog majstora piva Bojana Grdinića dok je 2019. godine prestižna titula za najbolje pivo (u stilu belgian blond ale) otišlo u Osijek Ivanu Erdeljiću. Po njegovoj je recepturi u prvoj pandemijskoj godini u ograničenoj seriji u pivovari „Lepi dečki“ napravljeno i naše prvo festivalsko „best of show“ pivo. 

Osim za pivare na festivalu se održavaju i dva natjecateljska događaja za posjetitelje. Prvi je “Beer mile” – utrka koju prema međunarodnim pravilima trči 30 najspremnijih pivoljubaca koji se natječu u trčanju pivske milje (4 kruga po 402 m) uz obvezu da na ulasku u svaki krug popiju 0,33l  piva – do zadnje kapi! Drugo je natjecanje u ispijanju ljutog piva – festivalskog piva “začinjenog” ljutim ekstraktima čilija za najhrabrije i – najizdržljivije!

Festivalske ulaznice uključuju i bogatu gastronomsku ponudu za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom, te glazbeni program koji se održava do kasnih noćnih sati!

Festival se prvih tri godine održavao u prekrasnom ambijentu lovačkog doma u Nedelišću dok se ove godine seli na novu atraktivnu lokaciju uz Arenu Varaždin. Koncept i program festivala odvijati će se u subotu 9. srpnja s početkom u 15:00 sati po poznatom protokolu, a Udruga Pivara Sjever svojim će gostima pružiti i nekoliko iznenađenja – posebice u ponudi novih vrhunskih receptura piva koje su pune dvije godine čekale ugledati svjetlo dana i žednu publiku!Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće