OKTOBERFEST 2024.

U potrazi za novim plakatom

  Oktoberfest         P. N.         21.11.2023.
U potrazi za novim plakatom

Najveća svjetska pivska pučka svečanost, Oktoberfest traje tek nešto više od dva tjedna (16 do 18 dana), ali se aktivnosti usko vezane uz festival i njegovu pripremu, protežu doslovce kroz čitavu godinu. Tako je upravo danas počela prva radnja koja najavljuje sljedeće izdanje manifestacije – otvoren je natječaj za izbor službenog likovnog rješenja za Oktoberfest 2024.

Da, uopće ne pretjerujemo – Oktoberfest, iako mu ime sugerira da se održava u listopadu, zapravo počinje sredinom rujna, a prije toga dva mjeseca montiraju se na festivalskom prostoru (Theresienwiese) pivski šatori i zabavne radnje, još jedan mjesec ranije objavljuju se cijene piva za tu godinu, u travnju i svibnju se na istom mjestu održava Frühlingsfest, koji zovu i „mali Oktoberfest“, tome prethodi izbor kraljice festivala, a u veljači se objavljuju rezultati natječaja za izbor likovnog rješenja službenog plakata, koji je upravo raspisan.

Na sudjelovanje u natječaju pozvani su profesionalni grafičari, grafički dizajneri, umjetnici, studenti umjetničkih akademija i tehničkih fakulteta za vizualne komunikacije te svi koji izrade prijedlog motiva prema danim tehničkim i sadržajnim specifikacijama. Od 21. studenog 2023. do 18. prosinca 2023. u 6 sati ujutro svi zainteresirani autori svoje prijedloge mogu poslati putem online formulara.

Svi radovi koji ispunjavaju uvjete sudjelovat će u glasovanju publike na internet stranici grada Münchena muenchen.de u siječnju 2024. Posjetitelji stranice moći će birati između 30 najboljih plakata po izboru stručnog žirija.

Time će se odabrati dizajn kao službeni motiv Oktoberfesta za 2024. On će privući pozornost na tradicionalni pučki festival diljem svijeta na internetu, na licenciranim artiklima (službenim suvenirima Oktoberfesta) i na 10.000 plakata.Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće