Pivnica.net
Banner

Srbija

U Novom Sadu nema zime za pivo i autobuse

P.N.   |   25.04.2009.     3868

U Novom Sadu nema zime za pivo i autobuse
Proizvodnja piva i autobusa mogli bi postati toliko jak brend da Srbiju svrstaju među lidere u tim oblastima u Europi, zaključeno je prilikom obilaska tvornica Heineken i Neobus u Novom Sadu, u sklopu Dana holandskog biznisa, piše srpsko izdanje dnevnika 24 sata, a prenosi portal Pivo Srbija. Tom prilikom najavljene su nove investicije, projekti i radna mesta u ovim poduzećima. U proteklom desetljeću Nizozemska je u Vojvodinu investirala 150 milijuna eura, a kako su poručili privrednici i državnici, u budućnosti će biti još ulaganja.
– Izvršno vijeće Vojvodine podržat će takve aktivnosti dodatnim poticajnim sredstvima. Vojvođanske vlasti će strane investitore zainteresirane za ulaganje, podržati sa 1.500 eura za svako novootvoreno radno mjesto – najavio je predsjednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.
Predsjednik Srbije Boris Tadić je suradnju Nizozemaca i novosadske tvornice autobusa ocijenio kao izuzetno važnu, zbog ukupnog razvoja metalskog kompleksa. Generalni direktor Ujedinjenih srpskih pivovara Francois Xavier Mahot rekao je da je „Hajneken“ u novosadsku pivovaru uložio 15 milijuna eura i da će tijekom naredne tri godine, bez obzira na svjetsku krizu, uložiti dodatnih 50 milijuna.
Da je proizvodnja piva u novosadskoj tvornici na dobrom putu, pokazuje i činjenica da se od početka travnja proizvodi jedan od najkvalitetnijih svjetskih brendova „Amstel“. Inače, Ujedinjene srpske pivovare, u čijem je vlasništvu je i postrojenje u glavnom gradu Vojvodine, nastale su udruživanjem nizozemskog Heinekena i turskog Efesa.
 
Cijeli članak:

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Srbija