Pivnica.net
Banner

Medvedgrad

U Medvedgradu stalno živo

  |   25.06.2022.     747

U Medvedgradu stalno živo

Naučili smo u posljednjih četvrt i kusur stoljeća da se u pivovari i pivnicama Medvedgrad uvijek nešto događa, a u mjesecu lipnju, koji je upravo na izlaznim vratima ovogodišnjeg kalendara bilo je iznimno živahno. Evo kratkog pregleda novih piva, novih etiketa i eventa koje je Medvedgrad organizirao i podupirao.

„Stigao je... Fantom 26“ glavni najnovija vijest iz pivovare Medvedgrad.

  1. po redu Fantom skuhan u Medvedgrad varionici i ovoga je puta u stilu india pale lagera (plava kapa), koji će vas osvojiti svojim tropskim notama manga i marelice.

Srednjeg je tijela i lagane gorčine (40 IBU), ali zbog 6,1% alkohola ipak s njim treba malo opreznije po ovim vrućinama!

Pronaći ga možete u web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado, u Pivnicama Medvedgrad i kod partnera Pivovare.

Samo koji dan prije završio je poznati glazbeni festival InMusic, a tamo su piva pivovare Medvedgrad bila zadužena za gašenje žeđi mnogobrojnih posjetitelja festivala. „Umorni smo ali i beskrajno ponosni i zadovoljni što smo bili dio 15. po redu INmusic festivala, najvećeg nezavisnog glazbenog festivala u Hrvatskoj!,“ objavio je na društvenim mrežama  Medvedgrad, koji je na festivalu točio osam svojih piva – Zlatni medvjed, Grička vještica, Baltazar, Hendrix, Ljeto u Zagrebu, Sretno dijete, Fakin IPA i Novi val.

 A još malo prije:

„Op op bit će cirkusa.“ I bilo ga je. Na Ribnjaku je 17. lipnja otvoren ovogodišnji Art Park Zagreb a istoimeno Art park pivo ove je godine imalo još jednu etiketu, koju potpisuju Boris Bare i Vedran Štimac, a pivo je ostalo isto – Vienna lager s 4,8% Alc i IBU 33, kojim dominiraju citrusne arome njemačkog Mandarina Bavaria hmelja. Nema brige, osvježenja neće izostati!

Malo prije toga održana je još jedna tradicionalna Medvedgradova akcije – utrka ulicama Zagreba Medvedrun, ovoga puta pod patronatom klasika, piva Zlatni medvjed i uz medalje s likom medvjeda, koje su dobili svi pobjednici svih utrka, a pobjednici su bili svi koji su stigli do cilja u Tkalčićevoj, gdje je trkače čekalo pivo i glazba.

„ŠTO JE LJETO U ZAGREBU BEZ LJETA U ZAGREBU?“ pitao se Medvedgrad početkom lipnja, objavljujući početak ovogodišnjeg života tog sezonskog specijala.

„Mi ne znamo i neka tako i ostane jer se naš obožavani sezonac, witbier s 5,2% Alc i 22 IBU, vratio u grad! Ljeto u Zagrebu belgijski je stil pšeničnog piva, napravljen od pšeničnog i ječmenog slada i zobi, što mu daje mutni izgled i svjetliju boju. Arome, pak, najviše dolaze od kvasca, korijandera i kore gorke naranče. Ljeto u Zagrebu savršeno osvježava po ljetnim vrućinama, a čeka vas u web shopu www.shop.pivovara-medvedgrad.hr i u hladu naših pivnica!“

A još prije toga, 3. lipnja promoviran je još jedan sezonski specijal – Novi val, uz svirku Ljetnog kina u pivnici Mali medo u Tkalčićevoj, i tko je početo ovaj zgusnuti prvi ljetni mjesec, najavljujući uzbudljivo ljeto s Medvedgradom.  

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Vrč ide na vodu tako dugo, dok netko ne da za pivo
Aforizam

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Medvedgrad