U AB InBevu Belgija obustavljena proizvodnja

  Europa         P.N.         21.01.2010.
U AB InBevu Belgija obustavljena proizvodnja
Kako smo pisali prije desetak dana, prenoseći agencijske vijesti, svjetski broj jedan u industriji piva, interkontinentalni moloh AB InBev, mijenjajući prioritete u poslovanju, napušta svoje europske akvizicije, da bi se više posvetio Južnoj Americi, kao najpropulzivnijem tržištu piva na svijetu. Tada je kompanija najavila otpuštanje deset posto radnika, a u Belgiji je počeo štrajk.
Nakon trinaestodnevne blokade belgijskih pivovara AB InBeva zalihe su iscrpljene, a skladišta gotove robe napunjena, pa je jučer prekinuta proizvodnja. Podsjetimo, kompanija ja najavila otpuštanje 800 radnika u svojim europskim pivovarama, a u Belgiji radne su knjižice pripremljene za 263 od tamošnjih 2700 radnika u pivovarama u Lueveenu, Liegeu i Hoegaardenu.
Prekjučer su i trgovački lanci Delhaize i Carrefour objavili da imaju još sasvim male količine piva Stella Artois, Jupiler i Leffe.


Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće