NEMA VIŠE WYCHWOODA

Tko će nas sada plašiti?

  Europa         P. N.         31.10.2023.
Tko će nas sada plašiti?

Nema više Wychwood pivovare i njezinog Hobgoblina. Tko će nas sada plašiti u Noći vještica? To je porva i posve logična reakcija na vijest kako pivski gigant Carlsberg bez milosti i dobrote zatvara legendarnu pivovaru Wichwood u Witneyju kod Oxforda. A druga reakcija, isto tako logična glasi: Zar tim ljudima ništa nije sveto?

Hobgoblin i to više vrsta piva toga brenda, može se kupiti i kod nas i moram priznati da me nijedno nije baš nešto oduševilo, što možda također ima veze s vlasnikom pivovare, Carlsbergom, ali riječ je o respektabilnom imenu i o pivovaru zanimljive povijesti. Koja, pivovara, sada ide u povijest.

Kako je najavljeno iz danskog pivarskog diva, jedna od Carlsbergovih povijesno značajnih pivovara, čuveni Wychwood u Witneyju u Ujedinjenom Kraljevstvu, bit će definitivno zatvorena u studenom ove godine. Čeka se još samo na dogovor s vlasnikom areala u kojem se nalazi pivovara u kojoj se kuha znana marka Hobgoblin, javlja Oxford Mail.

Pivovara Wychwood nalazi se u zaleđu jedne od glavnih ulica, u industrijskoj zoni. Pivo su tu kuha više od 150 godina, a najpoznatija marka, Hobgoblin, u prošlosti je dobila više nagrada, napokon i dvije zlatne medalje na International Beer Challenge u Londonu 2017. godine. Iste godine pivovara Wychwood je u anketi Trip Advisora proglašena najboljom u Velikoj Britaniji. Zatvaranje povijesno značajne pivovare Carlsberg opravdava mjerama štednje, te najavljuje da će se brendovi Hobgoblin, Wychwood Firechather i Dry Neck i dalje kuhati, ali u drugim Carlsbergovim pivovarama.

Pivsko tržište u Ujedinjenom Kraljevstvu je visoko konkurentno a u ovom turbulentnom vremenu pred gotovo svakom pivovarom stoje ogromni izazovi, objavilo je vodstvo kompanije Carlsberg Marstonʼs Brewing i obećalo da će sve radnike pivovare Wychwood zbrinuti premještanjem u druge pivovare.

„Od pandemije koronavirusa pivovara Wychwood je postupno ukinula razgledanja pogona i zatvarala urede. Posljednjih mjeseci su osim kuhanja piva nije bilo nikakvih drugih aktivnosti. To je prava tragedija, ali moglo se očekivati da će se to desiti,“ izjavio je za Oxford Mail Tony Goulding, predsjednik udruge CAMRA Oxfordshire, koja pomaže lokalnim pubovima.

Za one koji žele znati više:

Zli vilenjak & Co

British pubs need you!

Piva noći vještica

Tagovi

Pivo   Wychwood   Hobgoblin   Carlsberg  


Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće