Pivnica.net
Banner

Pivske raznolije

The Great Hop In The Sky

  |   21.02.2023.     1945

The Great Hop In The Sky

Rockeri i pivo vole se javno i obilato. Mnoga rockerska imena već su se našla na etiketama pjenušavih napitaka, pa su svoje uvarke dobili i slavni engleski psihodelični progresivci Pink Floyd. No, piva nazvana parafrazama njihovih velikih hitova – double hopped New England hazy IPA The Great Hop in  the Sky i fruited sour wheat ale The Dark Side of the Strawberry Moon  ne dolaze s Otoka, nego iz gostioničarske pivovare Cherry Street Brewing iz Chatannooge, SAD.

Odmah da se razumijemo, ovo nisu nova piva – u ponudi su u ograničenim edicijama bila u ljeto 2019. godine, no tek su sad prinesena našoj pozornosti, a i zgodno je s vremena na vrijeme podsjetiti na to kako se rock veličine rado upuštaju u pjenušavi biznis i kako craft pivovare rado prave pjenušave hommage zvijezdama rock glazbe. Ovdje je riječ o ovom drugom, to je mala „Pink Floyd Tribute“ serija

Great Hop in the Sky je vrhunska dvostruka IPA koja pršti hmeljom na naš tipičan način. Mosaic, El Dorado, Azacca i Centennial hmelj, najavljivala je pivovara novitete na društvenim mrežama: Dark Side of the Strawberry Moon je opor i šumeći Sour Wheat Ale kuhan tradicionalnom njemačkom metodom Berliner Weisse i bogato voćem s jagodama, kupinama i borovnicama.

Osim u pivovarskoj restauraciji pivovare Cherry Street Brewing Chattanooga, limenke ovog piva prodaju se i u lokalnim trgovinama.

Dakle, i Pink Floyd su se priključili povelikom broju rockera koji ili imaju svoja piva koja sami produciraju ili pivovare samoinicijativno kuhaju piva kojima iom odaju počast.

Podsjetimo se nekih o kojima smo i mi pisali:

Lemmy više nije s nama

Bohemian Thapsody

Ludilo brale

Iron Maiden Trooper

Brew Are You

Kiss Destroyer

 

Konobar, može Hladno pivo

Enter Night

Leningrad Cowboys

Partibrejkers

Bryncelyn Buddy marvellous

A vjerojatno će vas zanimati i ovo:

Pivska posveta klasicima rocka

Uz glazbu Velvet undergrounda paše kölsch pivo

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije