Pivnica.net
Banner

Festivali

Svi na Pozoj fest i Zmajevo

PR objava   |   14.06.2022.     458

Svi na Pozoj fest i Zmajevo

Zagreb će u petak 1.7.2022. biti domaćin 1.međunarodnog festivala craft piva - „Pozoj“. Riječ je o novom festivalu u organizaciji Zmajske pivovare i prvom festivalu craft piva degustacijskog tipa u Hrvatskoj. Zamišljen je po uzoru na najpoznatije svjetske festivale (Mikkeller, London Craft Beer Week, Great American beer Festival..), a održat će se pred Zmajskom pivovarom na Jankomiru od 17 do 23 sata.

Ovaj ekskluzivni događaj  predstavit će najbolje što aktualna svjetska craft scena ima za ponuditi, a većina od 60+ piva na festivalu bit će premijerno točena u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Festival će okupiti više od 20 nagrađivanih pivovara od kojih su mnoge svjetski trendseteri craft pivarstva.

Pozoj će biti jedinstvena prilika da kušate rijetka, zanimljiva, skupa i inače teško ili nikako dostupna piva i upoznate svijet craft pivarstva i njegove mogućnosti.

Uz europske craft velikane poput Pohjale, Omnipolla i Lerviga, iz SAD-a stižu Evil Twin i Adroit Theory pivovare, a lokalnu craft podršku dat će Garden, Nova runda, Pulfer, Maskeron, i naravno Zmajska koja će na Pozoju predstaviti svoje novitete.

Pozoj je namijenjen kako profesionalnoj craft publici, tako i svim zaljubljenicima u craft scenu i one koji ju tek počinju istraživati. U Zmajskoj pivovari vjeruju da kvaliteta zaslužuje trud i pozornost i sigurni su u svijetlu budućnost hrvatskog craft pivarstva.

„Želja nam je educirati, širiti svijest i znanje o craft pivarstvu, proširiti craft kulturu i kulturu piva općenito, razmjenjivati iskustva i ideje. Pivo je toliko više od tekućine na koju je navikao prosječni hrvatski konzument i nećemo tako brzo odustati od toga da svoju ljubav i znanje prenesemo i na druge.“ – Andrej Čapka, majstor pivar i vlasnik Zmajske pivovare

Kako festival funkcionira?

U cijenu ulaznice uključena je festivalska čaša od 1dL koja se dobije na ulazu, boca vode, a piva se mogu degustirati u neograničenoj količini.

Osim piva, na festivalu će se moći kupiti i bezalkoholna pića, a gastro korner će osim vrhunskih BBQ delicija imati ponudu za vegetarijance koja će se lijepo slagati s izborom piva.

„Ovakav koncept pivskog festivala uobičajen je i vrlo popularan u Europi i svijetu, u čaše od 1dL točit će se toliko ili manje (ovisno je li bačva od 20 ili 30 litara), a sa 60ak ponuđenih piva kušati ih sve je zapravo vrlo zahtijevan posao. Jako smo uzbuđeni zbog ovog festivala, dugo ga pripremamo i nadamo se da će njegovu kvalitetu i važnost prepoznati domaća craft i gastro publika.“ – zaključuje Andrej.

Broj ulaznica za festival je ograničen, a dostupne su putem webshopa Zmajske pivovare: https://bit.ly/POZOJ_ulaznice

POZOJ – 1.međunarodni festival craft piva Zmajske pivovare
Zmajska pivovara, Ulica Kreše Golika 3a
1.7.2022. 17 – 23h
FB event: https://www.facebook.com/events/1021002668503943/

Pivovare (popis se širi i nadopunjava):
Europa:

Pohjala – Estonija ( https://pohjalabeer.com/)
Lervig – Norveška ( https://lervig.no/)
Omnipollo – Švedska ( https://omnipollo.com/)
Dry and Bitter Brewery – Danska (https://dryandbitter.com/)
Amundsen – Norveška (https://www.amundsenbrewery.com/)
Arpus – Latvija (https://arpusbrewing.co/)
Basqueland – Španjolska (https://basquebeer.com/en/)
Blackout Brewing – Rumunjska (Blackout Brewing | Facebook)

SAD:

Evil Twin ( https://eviltwin.nyc/)
Androit Theory (https://www.adroit-theory.com/)
Superstition Meadery ( https://superstitionmeadery.com/company-info/)
Alesmith Brewing Company ( AleSmith Brewing Company)

Dan nakon Pozoj festa ide redoviti zmajski festival Zmajevo na koje je ulaz besplatan, a gosti su Amundsen, Lervig, Dry and bitter od stranih te Nova runda i Varionica od domaćih pivovara. Festival ide od 15h do 02h, od 20 su svirke bendova (Kombinator, Mort, Ateist rap i Kandžija). Biti će dječji kutak da roditelji mogu u miru uživati, klopa i razne pivske igre.

Slijedećih dana bit će još riječi o obadva zmajska događaja, a sada brzo naručujte ulaznice za Pozoj fest da poslije ne bi bilo nismo znali da ih je tako malo.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Pijanac je čovjek koji se rado i često, sustavno opija; čovjek koji uredno i skladno pije je samo pilac, ako vam ta riječ prija – ukusan potrošač vina.
Tin Ujević

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Festivali