Svi na Pozoj fest i Zmajevo

  Festivali         PR objava         14.06.2022.
Svi na Pozoj fest i Zmajevo

Zagreb će u petak 1.7.2022. biti domaćin 1.međunarodnog festivala craft piva - „Pozoj“. Riječ je o novom festivalu u organizaciji Zmajske pivovare i prvom festivalu craft piva degustacijskog tipa u Hrvatskoj. Zamišljen je po uzoru na najpoznatije svjetske festivale (Mikkeller, London Craft Beer Week, Great American beer Festival..), a održat će se pred Zmajskom pivovarom na Jankomiru od 17 do 23 sata.

Ovaj ekskluzivni događaj  predstavit će najbolje što aktualna svjetska craft scena ima za ponuditi, a većina od 60+ piva na festivalu bit će premijerno točena u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Festival će okupiti više od 20 nagrađivanih pivovara od kojih su mnoge svjetski trendseteri craft pivarstva.

Pozoj će biti jedinstvena prilika da kušate rijetka, zanimljiva, skupa i inače teško ili nikako dostupna piva i upoznate svijet craft pivarstva i njegove mogućnosti.

Uz europske craft velikane poput Pohjale, Omnipolla i Lerviga, iz SAD-a stižu Evil Twin i Adroit Theory pivovare, a lokalnu craft podršku dat će Garden, Nova runda, Pulfer, Maskeron, i naravno Zmajska koja će na Pozoju predstaviti svoje novitete.

Pozoj je namijenjen kako profesionalnoj craft publici, tako i svim zaljubljenicima u craft scenu i one koji ju tek počinju istraživati. U Zmajskoj pivovari vjeruju da kvaliteta zaslužuje trud i pozornost i sigurni su u svijetlu budućnost hrvatskog craft pivarstva.

„Želja nam je educirati, širiti svijest i znanje o craft pivarstvu, proširiti craft kulturu i kulturu piva općenito, razmjenjivati iskustva i ideje. Pivo je toliko više od tekućine na koju je navikao prosječni hrvatski konzument i nećemo tako brzo odustati od toga da svoju ljubav i znanje prenesemo i na druge.“ – Andrej Čapka, majstor pivar i vlasnik Zmajske pivovare

Kako festival funkcionira?

U cijenu ulaznice uključena je festivalska čaša od 1dL koja se dobije na ulazu, boca vode, a piva se mogu degustirati u neograničenoj količini.

Osim piva, na festivalu će se moći kupiti i bezalkoholna pića, a gastro korner će osim vrhunskih BBQ delicija imati ponudu za vegetarijance koja će se lijepo slagati s izborom piva.

„Ovakav koncept pivskog festivala uobičajen je i vrlo popularan u Europi i svijetu, u čaše od 1dL točit će se toliko ili manje (ovisno je li bačva od 20 ili 30 litara), a sa 60ak ponuđenih piva kušati ih sve je zapravo vrlo zahtijevan posao. Jako smo uzbuđeni zbog ovog festivala, dugo ga pripremamo i nadamo se da će njegovu kvalitetu i važnost prepoznati domaća craft i gastro publika.“ – zaključuje Andrej.

Broj ulaznica za festival je ograničen, a dostupne su putem webshopa Zmajske pivovare: https://bit.ly/POZOJ_ulaznice

POZOJ – 1.međunarodni festival craft piva Zmajske pivovare
Zmajska pivovara, Ulica Kreše Golika 3a
1.7.2022. 17 – 23h
FB event: https://www.facebook.com/events/1021002668503943/

Pivovare (popis se širi i nadopunjava):
Europa:

Pohjala – Estonija ( https://pohjalabeer.com/)
Lervig – Norveška ( https://lervig.no/)
Omnipollo – Švedska ( https://omnipollo.com/)
Dry and Bitter Brewery – Danska (https://dryandbitter.com/)
Amundsen – Norveška (https://www.amundsenbrewery.com/)
Arpus – Latvija (https://arpusbrewing.co/)
Basqueland – Španjolska (https://basquebeer.com/en/)
Blackout Brewing – Rumunjska (Blackout Brewing | Facebook)

SAD:

Evil Twin ( https://eviltwin.nyc/)
Androit Theory (https://www.adroit-theory.com/)
Superstition Meadery ( https://superstitionmeadery.com/company-info/)
Alesmith Brewing Company ( AleSmith Brewing Company)

Dan nakon Pozoj festa ide redoviti zmajski festival Zmajevo na koje je ulaz besplatan, a gosti su Amundsen, Lervig, Dry and bitter od stranih te Nova runda i Varionica od domaćih pivovara. Festival ide od 15h do 02h, od 20 su svirke bendova (Kombinator, Mort, Ateist rap i Kandžija). Biti će dječji kutak da roditelji mogu u miru uživati, klopa i razne pivske igre.

Slijedećih dana bit će još riječi o obadva zmajska događaja, a sada brzo naručujte ulaznice za Pozoj fest da poslije ne bi bilo nismo znali da ih je tako malo.

Tagovi

Pivo   Zmajska   Pozoj   Zmajevo  


Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće