Pivnica.net
Banner

Bosna i Hercegovina

Svi bi htjeli probati pivo

P. N.   |   18.06.2022.     919

Svi bi htjeli probati pivo

Pivara Tuzla poziva sve ljubitelje piva da im pošalju svoje mišljenje o Tuzlanskom pilsneru. Da li je ovo najbolje ili najgore pivo u BiH? Da li je možda negdje u sredini? Za samo šest dana više od 1.000 pivopija iz cijele Bosne i Hercegovine je odgovorilo na poziv Pivare Tuzla da probaju i ocijene recept Tuzlanskog pilsnera.

O ovoj zanimljivoj interakciji pivovare s potrošačima piše portal Klix.ba s kojeg prenosimo PR objavu.

Ljubitelji piva iz Bosne i Hercegovine vole popiti svoje pivo poslije obroka, posebno ako je u pitanju roštilj. Pivo se nikad ne odbija, i kako kažu naše pivopije pije se "najmanje pet dana u sedmici". Što se tiče stručnosti bh. pivopije imaju istančana nepca te mogu razlikovati da li je piva gorka, koliko se osjeti ječam, kakav je omjer slada i alkohola. Dosta njih tvrdi da su probali piva na svim kontinentima svijeta, ali da su im draža domaća. Tradicionalno pivopijama se isključivo smatraju muškarci, ali ako je suditi po odgovorima koje je Pivara Tuzla dobila, jednakost među spolovima je zastupljena jer su prikupljeni odgovori i značajnog broja žena.

"Pivara je milionskim investicijama unaprijedila proces proizvodnje Tuzlanskog pilsnera. Recept je razvijen imajući na umu da dobro pivo čini fina ravnoteža sastojaka, a naš cilj je bio da proizvodnja ostane potpuno prirodna, kakva je oduvijek i bila. Bitne su nam povratne informacije od naših potrošača, jer je zajedno sa njima više od 130 godina iskustva uliveno u ovaj recept Tuzlanskog pilsnera. Zaista smo oduševljeni brojem stručnjaka-pivopija koji su se javili", izjavio je Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

Pivara Tuzla poziva sve ljubitelje piva da im pošalju svoje mišljenje o Tuzlanskom pilsneru. Da li je ovo najbolje ili najgore pivo u BiH? Da li je možda negdje u sredini?

Postoji nekoliko načina za testiranje kvalitete piva, tako da je za ispravno testiranje Tuzlanskog pilsnera potrebno da najprije podignete čašu i dobro pogledate zlatnu boju i sjaj piva. Sljedeći korak zahtjeva da zatvorite oči, udahnete aromu i osjetite poznati miris. Posljednja faza testiranja je svakako presudna, jer je potrebno da ocijenite okus i osjećaj u ustima, a to možete uraditi tek nakon što probate nekoliko hladnih i pjenušavih gutljaja Tuzlanskog pilsnera.

Zatim, razmislite i procijenite da li je Pilsner baš po vašem ćeifu.

Uz dobro pivo bit će obezbijeđena i dobra meza, a u znak zahvalnosti za konstruktivnu kritiku, svaki od degustatora dobit će i paket Tuzlanskog pilsnera!

Prijavljivanje je moguće do ponoći, u nedelju 19. juna, preko web forme, a prijaviti se mogu svi punoljetni građani BiH.

Živjeli!

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Bosna i Hercegovina