Sve više se kuha za Ukrajinu

  Ukrajina         P. N.         13.03.2022.
Sve više se kuha za Ukrajinu

Svakim danom je u ponudi sve više piva s plavo-žutim etiketama, onih koje craft pivovare diljem Europe i svijeta uvrštavaju u svoje humanitarne projekte, te zaradu od njihove prodaje putem posebnih organizacija i fondova šalju kao pomoć narodu Ukrajine, ugrožene ruskom agresijom.

„I u ovom trenutku mislimo na Ukrajinu i što je još važnije, razmišljamo kako je najbolje podržati i pružiti financijsku pomoć,“ objavila je britanska pivovara Stewart Brewing iz Edinburga. „U svjetlu toga sudjelovat ćemo u kampanji Drinkers for Ukraine u kojoj ćemo lansirati ukrajinski Anti-Imperial Stout pod nazivom RESIST. Sav prihod bit će doniran za humanitarnu pomoć Crvenog križa. RESIST će biti dostupan od sredine travnja, a prednarudžbe će uskoro biti dostupne za one koji žele pružiti podršku. Ovo će biti dostupno u bačvi, bačvi i limenkama od 440 ml!“

I to je samo jedan u dugačkom n izu primjera pivovara koje nisu časile časa, nego su se odmah dale na kuhanje specijalnih uvaraka kojima je svrha prikupljanje financijske pomoći za Ukrajinu. Još je više onih koji su svoja već skuhana piva preimenovali, promijenili etiketu, na kojima u pravilu dominiraju plava i žuta – boje ukrajinske zastave.

"U ovim mračnim vremenima za Ukrajinu, njihovi proizvođači craft piva okupljeni u pokretu Brew for Ukraine kontaktirali su pivovare diljem svijeta s molbom da još jednom podignu svijest o brutalnoj ruskoj agresiji na Ukrajinu. Nismo mogli stajati skrštenih ruku i odlučilil smo skuhati pivo za podršku Ukrajini. Sav prihod od piva We stand with Ukraine bit će doniran Plavo/Žutoj organizaciji, koja pruža pomoć hrabroj Ukrajini koja vodi tešku bitku. Slava Ukrajini!", objavila je litvanska pivovara Green Monster Brewery.

I sve tako. Najviše pivovara uključenih u craft pokret za pomoć Ukrajini je u Poljskoj, ali pridružuju se i pivovare iz Njemačke, Škotske, Francuske, Sjedinjenihi Američkih Država, pa čak i iz Hong Konga.

Naravno, skrštenih ruku ne stoje ni pivari iz pivovarske velesile Češke, u kojoj se velik broj pivovara uključio u razne akcije pomoći Ukrajincima, a informacije o tim projektima objavljuje pivski portal Pivni web.

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Ukrajina
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće