Super Bowl: Povratak Budweisera

  Pivo i sport         P. N.         28.01.2022.
Super Bowl: Povratak Budweisera

Prođe godina i tema dana u SAD, ali bome i šire, je opet finale američkog nogometa, odnosno sraz pobjednika dviju američkih nogometnih konferencija. Nakon jednogodišnje stanke u reklamne blokove prijenosa vraćaju se spotovi najvećeg američkog pivara Budweisera, a cijena emitiranja spota od 30 sekundi dosegla je rekordnih 6,5 milijuna dolara.

Nakon lanjske godine, koja je zbog pandemije koronavirusa bila poprilično mršava, Super Bowl se vraća na staze stare slave. Podsjetimo, lani je broj gledatelja bio ograničen na 22 tisuće, a pivovara Anheuser Busch je odlučila da neće emitirati posebnu reklamu za Budweiser pivo, nego je novac planiran za to usmjerila u kampanju promicanja cijepljenja protiv Covida. Taj primjer slijedili su i neki drugi mega oglašivači.

„Lista oglašivača je gotovo u cijelosti popunjena, a emitiran je spota od 30 sekundi dostiglo je rekordnu cijenu od 6,5 milijuna dolara, pa marketinška služba Super Bowla može spremno čekati finale, za razliku od mršave lanjske godine,“ piše Yahoo News.

I ikona big-game reklame je ponovno u igri, a Bud je to najavio i trailerom za svoj ovogodišnji posebni spot (Buwweiser, naime, svake godine za nogometno finale snima posebnu reklamu, kojom često šalje vrlo zanimljive poruke), a u tom foršpanu od desetak sekundi vidite samo konja u galopu i tekst We're back. Naravno, riječ je o tipičnom konju iz Budweiserove reklamne pivske zaprege, što je jedan od prepoznatljivih simbola kompanije.

Lanjski izostanak Budweisera s liste oglašivača u prijenosu finala bio je prvi nakon 37 godina, a lani je, uslijed nenormalne situacije i cijena oglasa pala na „samo“ pet i pol milijuna dolara za emitiranje spota od pola minute. Dodajmo da su cijene još davno počele letjeti u nebo, pa je tržišno regulatorno tijelo svojedobno cijenu jednog spota zamrznulo na pet milijuna dolara, i ta se cijena nekoliko godina nije povećavala.

Ove godine je NBC ustanovio cijenu od šest i pol milijuna.

Super Bowl LVI je 56. Super Bowl i 52. finale Nacionalne nogometne lige (NFL) modernog doba. To je kulminacija sezone 2021. i play offa 2021./2022. Utakmica se igra 13. veljače na stadionu SoFi u Inglewoodu u Kaliforniji, prva je koja se igra u tom gradu i osma koja se igra na širem području Los Angelesa. Također je ove godine prvi put da se utakmica igra drugu nedjelju u veljači, umjesto prvu kao do sada, a to se desilo zato što je sezona sa 16 kola produžena na 17.  Sastaju se pobjednik AFC-a u kojem igraju Kansas City Chiefs i Cincinnati Bengals, te pobjednik finala NFC-a u kojem se sastaju Los Angeles Rams i San Francisko 49rs.

Za one koji žele znati više:

Super bowl bez Budweisera

Tagovi

Pivo   Budweiser   Super Bowl LVI  


Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće