Studenti u Švedskoj traže pivovod

  Carlsberg         P.N.         22.01.2010.
Studenti u Švedskoj traže pivovod
Pedesetak studenata iz grada Goteborga opkolilo je jutros Carlsbergovu pivovaru tražeći hitnu izgradnju pivovoda do sveučilišta. Studenti su od vodstva pivovare tražili financiranje i izgradnju pivovoda u cijeloj dužini, prenosi portal index.hr, pozivajući se na agenciju Reuters.
Vođa studentskoga sindikata, Alexander Westerling, te nekoliko studenata ušli su u zgradu uprave pivovare te ondje predstavili svoje zahtjeve. "Nadam se da ćemo uskoro dobiti pivovod", rekao je Westerling nakon obavljenoga razgovora s vodstvom Carlsberga.
Studentske demonstracije vezane uz pivovaru sežu u Goteborgu još u davnu 1959. godinu kad je studentski sindikat sveučilišta Chalmers kupio udio u tvrtki Pripp & Lyckholm koja je vodila pivovaru, a koju je 2000. godine kupio Carlsberg.
Studenti su tada dobili svojega predstavnika na godišnjim sastancima dioničara gdje su njihovi predstavnici tražili od vlasnika izgradnju 100 kilometara dugoga cjevovoda do sveučilišta čime bi studenti "uvijek imali dovoljne količine piva". Radovi su započeli u 60-im godinama prošloga stoljeća, ali su već 1968. zaustavljeni, nakon izgrađena samo dva metra cjevovoda, prenosi Reuters.
Cijelu vijest pročitajte ovdje
 
 


Najnovije iz kategorije Carlsberg
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće