Pivnica.net
Banner

Njemačka

Stjuardese opet u dindrlicama

P. N.   |   23.01.2023.     640

Stjuardese opet u dindrlicama

Koliko su pivo i Oktoberfest važni za München, Bavarsku, pa i cijelu Njemačku nije potrebno posebno naglašavati, pa nije nikakvo čudo da je u vrijeme Oktoberfesta letačko osoblje Lufthanse na linijama iz Münchena i Frankfurta nosilo dindrlice i lederhose a na meniju su bili specijaliteti tipični za Oktoberfest. No, novi prijevoznik Bavarian Airlines ide korak dalje.

Tucet zrakoplova  Bavarian Airlinesa koji će iz glavnog grada Bavarske početi letjeti još prije kraja godine imat će specijalnu dodatnu opremu, te, naravno  stjuardese u dindrlicama, a piloti će uspješno ateriranje oglašavati jodlanjem. Najavljuje to 18 (!!!) godišnji poduzetnik Adem Karagöz, osnivač Bavarian Airlinesa 

Umjesto standardnih sjedala u avionskim redovima bit će pivske klupe, a strop zrakoplova bit će oslikan kao bavarsko nebo (Der Himmel der Bayern) iz Oktoberfest šatora pivovare Hacker Pschorr. U avionima će biti i Weissbier karusel, odnosno ringišpil sa šankom na kojem se toči pšenično pivo, jedna od uobičajenih atrakcija na Oktoberfestu. I na samom aerodromu bit će postavljen pivski šator, pa će putnici i dok čekaju ukrcavanje moći okusiti istu atmosferu koja ih čeka u zraku, piše münchenski dnevnik Tageszeitung.

Sve to, uz mnoge druge stvari koje se ne tiču piva i Oktoberfesta, priprema novo ime na popisu avioprijevoznika – Bavarian Aierlines, koji najavljuje redefiniranje avionskog prijevoza, a prije svega želi nadmašiti velikog igrača Lufthansu.

Ilustracija: Oktoberfest na letovima Lufthanse

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Ne možeš biti prava zemlja ako nemaš pivo i avionske linije – pomoći će i ako imaš nekakav nogometni tim ili kakvo nuklearno oružje, ali na kraju moraš imati pivo.
Frank Zappa

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Njemačka