NOVITETI IZ ZMAJEVOG GNIJEZDA

Stižu Zvir i Dust Devil

  Zmajska         P. N.         17.06.2023.
Stižu Zvir i Dust Devil

Zmajska pivovara, perjanica hrvatskog pokreta zanatskog pivarstva, ne posustaje, te uoči svog važnog i velikog festivala Zmajevo, koji se održava točno za dva tjedna, izbacuje na tržište dva nova piva – u liniji Concoction to je NEIPA Dust Devil, te u liniji Collab (piva skuhana s prijateljima u Hrvatskoj i širom Europe) pivo Zvir (NZ pils) napravljeno u suradnji s Annom Tuszynskom, odnosno njezinom pivovarom Vunetovo craft beer.  

Anna Tuszynska Vuna, rođena Poljakinja, koja se ukotvila na Hvaru i već godinama drži se u vrhu hrvatskog crafta, te je 2016. godine ponijela i prestižnu titulu najboljeg hrvatskog piva po ocjenama portala RateBeer za svoju crnu IPU Aljaški Mrgud. Pivo Zvir ima sjajnu poveznicu Hvara i Zmajske pivovare, jer je nazvano po pramčanoj skulpturi na hvarskim galijama koje su izrađivane u obliku – zmaja.

No, evo objave kojom Zmajska pivovara pušta među žedne konzumente ova dva svoja noviteta, i poziva vas da ih kiušate:

Bilo je napeto u proizvodnji zadnjih par dana...

NOVA PIVA, KOMADA DVA!

ZVIR - ovaj NZ Pils kolab je s našom dragom Annom iz Vunetovo Craft Beera a ime je dobilo po pramčanoj skulpturi na hvarskim galijama u obliku zmaja. Ako vas ovo ljeto odvede na Hvar, obavezno navratite u Vunetovo!

ABV: 5,2%

Hmelj: Riwaka, Motueka

https://bit.ly/ZVIR

DUST DEVIL – NEIPA

U aromi dominiraju citrusi, naranča i grejp uz blagu smolu i borovinu i kokos/vanilija pozadinu. Pravi ljetni kombo za hladovinu!

ABV: 6,2%

Hmelj: Spectrum Citra, Cryo Sabro, Citra, Simcoe

https://bit.ly/Dust_Devil

Za one koji žele znati više:

Creme de la creme: Mrgud, Runda, GardenNajnovije iz kategorije Zmajska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće