Pivnica.net
Banner

Medvedgrad

Sretno dijete usrećuje djecu

P. N.   |   29.05.2022.     1101

Sretno dijete usrećuje djecu

Opće je poznato da zagrebačka pivovara Medvedgrad rado priređuje različite manifestacije sračunate na dobrobit zajednice, a jedna od posebnosti Pivovare je svakogodišnje kuhanje piva Sretno dijete od kojeg dio prihoda od prodaje usmjerava prema udrugama i institucijama koje pomažu djeci.

Medvedgrad ima još jedno humanitarno pivo – Zeko je reko je pivo koje pomaže zaštiti ugroženih životinjskih vrsta, a Sretno dijete usrećuje djecu, koja u životu sreće baš i nemaju. Ova linija piva u stilu session IPA pokrenuta jer 2019. godine i promovirana je na svečanom  otvaranju nove pivovare u Gajnicama, te se od tada vraća svake godine, te je sada četvrti put među nama. Uz prvo izdanje Medvedgrad je objavio da će ovo pivo kuhati svake godine u isto vrijeme, te da će se zarada svake godine donirati „nekoj udruzi koja obogaćuje život djeci kojoj je pomoć potrebna“.

„Ime piva Ime piva je došlo samo od sebe, Sretno dijete je nastavak priče o novovalnim pivima iz Medvedgrada, pa je i ovo dobilo ime po poznatoj pjesmi iz toga doba . Etiketa je rad stalnog dizajnerskog dua – Andrea Knapić i Vedran Klemens – a predstavlja igre kojih se rado sjećamo iz vremena kada nije bilo interneta i pametnih telefona.“

Podsjetimo, prve godine Pivovara je pomogla dječjoj udruzi Hrabrost, druge godine sva je zarada usmjerena za uređenje multimedijalne dvorane zagrebačke osnovne škole Petar Zrinski, a lanjsko treće izdanje Sretnog djeteta usrećilo je udrugu Kolibrići.

Ovih dana pivska je edicija Sretno dijete dobila dakle svoje četvrto izdanje a dio prihoda bit će usmjeren udruzi Nova budućnost, koja zbrinjava djecu bez roditeljske skrbi.

Uostalom, evo Medvedgradova priopćenja za javnost, kojim najavljuje novo Sretno dijete:

SRETNO DIJETE – PIVO SA SVRHOM

Session IPA / Alc 4,1% / IBU 35

Četvrto izdanje ove session IPA-e humanitarnog karaktera upravo je izašlo na svjetlo dana!

Kao i svake godine do sada, Sretno dijete skuhano je sa svrhom da pomogne, a kome drugome nego djeci – 1 kn od svake prodane boce i 2 kn od svake litre točenog piva ovoga se puta doniraju Udruga za zbrinjavanje djece bez roditeljske skrbi Nova budućnost.

Osim što je prekrasno pitko i osvježavajuće, ono što ovo pivo čini neodoljivim jest svrha da pomogne ranjivima. I zato vjerujemo da mu ni vi nećete moći odoljeti

Sretno dijete potražite u web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado, u Pivnicama Medvedgrad i kod naših partnera.

Za one koji žele znati više:

Sretno dijete pomaže Kolibrićima

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Medvedgrad