Sretna vam i pjenušava 2022!

  Pivnica.net         Pivnica.net         31.12.2021.
Sretna vam i pjenušava 2022!

Kako drukčije da vam poželimo uspješnu, berićetnu, dobru, gorku i pjenušavu novu godinu, ako ne lijepim, ružičastim, ugojenim gicama s velikim kriglama zlatne dragocjene tekućine? To, naravno, ne znači da vam želimo da se za Novu usvinjite od alkohola, nego naprosto da budete – sretni.

Jer što vam je potrebnije u ovom trenutku, na izmaku ovako šugave godine, koja je naslijedila prošlu još goru. od malo sreće? Ništa.

A među brojnim simbolima sreće, uz dimnjačara, potkovu, djetelinu s četiri lista,. bubamaru i mnoge druge stvari, bića i pojave je i – svinja. Smatraju je simbolom plodnosti i bogatstva. Nama je to možda malo neobično, jer osim kasice prasice ne prepoznajemo svinju u kontekstu sreće i obilja, ali drugdje u svijetu je to daleko češće. Nijemci, primjerice, imaju izreku „imati svinju“ (Schwein gehabt) što znači imati sreće. Svinja je i simbol strpljenja i iskrenosti, odlučnosti, plodnosti i snage. Pa kud ćeš više!

Zato, imajte svinju u novoj godini, neka vam donese puno dobrog piva, nove pivovare, pivske dućane, festivale i pivske sajmove. Oink!

Tagovi

Pivo   Pivnica   Pivnica.net   Nova godina   godina   2022.   svinja  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Pivnica.net
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće