Pivnica.net
Banner

Pivnica.net

Sretna vam i pjenušava 2022!

Pivnica.net   |   31.12.2021.     444

Sretna vam i pjenušava 2022!

Kako drukčije da vam poželimo uspješnu, berićetnu, dobru, gorku i pjenušavu novu godinu, ako ne lijepim, ružičastim, ugojenim gicama s velikim kriglama zlatne dragocjene tekućine? To, naravno, ne znači da vam želimo da se za Novu usvinjite od alkohola, nego naprosto da budete – sretni.

Jer što vam je potrebnije u ovom trenutku, na izmaku ovako šugave godine, koja je naslijedila prošlu još goru. od malo sreće? Ništa.

A među brojnim simbolima sreće, uz dimnjačara, potkovu, djetelinu s četiri lista,. bubamaru i mnoge druge stvari, bića i pojave je i – svinja. Smatraju je simbolom plodnosti i bogatstva. Nama je to možda malo neobično, jer osim kasice prasice ne prepoznajemo svinju u kontekstu sreće i obilja, ali drugdje u svijetu je to daleko češće. Nijemci, primjerice, imaju izreku „imati svinju“ (Schwein gehabt) što znači imati sreće. Svinja je i simbol strpljenja i iskrenosti, odlučnosti, plodnosti i snage. Pa kud ćeš više!

Zato, imajte svinju u novoj godini, neka vam donese puno dobrog piva, nove pivovare, pivske dućane, festivale i pivske sajmove. Oink!

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivnica.net