Pivnica.net
Banner

Pivske raznolije

Spasonosni sigurnosni pojas

P. N.   |   08.01.2023.     1179

Spasonosni sigurnosni pojas

 

Ako nemate otvarač za boce, upaljač ili neki drugi predmet za otvaranje boce, možete se poslužiti “skrivenim” otvaračem za koji mnogi vozači vjerojatno niti ne znaju. Točnije, gotovo svaki automobil ima čak nekoliko otvarača za boce. “Skriveni” otvarači za boce, koji se mogu naći u gotovo svakom modelu, zapravo izgledaju kao otvarači za boce, ali rijetko tko se dosjeti ove upotrebe.

Male, uglavnom pravokutne rupe na kopčama idealne su za jednostavno otvaranje boca bez oštećenja. Naravno, vozači i putnici ne bi trebali otkopčavati pojas u vožnji kako bi iskoristili tu mogućnost. Kada automobil miruje, kopče remena vrlo su praktične kao otvarači za boce, Budući da gotovo svaki model automobila, bilo da je riječ o Smartu ili velikoj luksuznoj limuzini, ima barem dva sigurnosna pojasa, problem neotvaranja boca s krunskim čepom bi trebao biti stvar prošlosti.

Ovu vijest – prenosimo je od riječi do riječi, uključujući sve nebulozne  insinuacije – ovih dana objavljuju razni mediji, a među njima i neki posve ozbiljni portali specijalizirani na gospodarstvo. Budući da se u vijesti (izgleda kopi-pejstana s google prevoditelja) sasvim ozbiljno govori o tobožnjim skrivenim otvaračima za pivo, pa to zapravo zorno svjedoči o tome kako su mediji definitivno otišli k vragu.

Naime, ovu vijest bi trebalo zaogrnuti ruhom pošalice, pošto ona spada u rubrike razbibrige i trivijalija, jer sasvim sigurno proizvođači automobila ne ugrađuju u vozila „skrivene“ otvarače za boce, nego dovitljivi pivopije u nedostatku otvarača pivo umiju otvoriti i kopčom sigurnosnog pojasa.

Kao što su u stanju otvoriti pivo i sa stotinu drugih mjesnih sredstava, od notornog upaljača i pribora za jelo, do novina, druge pivske boce ili vlastitih zubi (to, molim, ne pokušavajte kod kuće).

Vrlo je malo ljubitelja pjenušavog pića koji će uz punu bocu dragocjene tekućine sjesti i plakati, jer nema otvarača. Takvima su pivovare izlazile u susret izmišljanjem zatvarača koji se mogu skinuti golim rukama. Svojedobno je bio vrlo popularan takozvani pull off ili maxi crown zatvarač s prstenom čijim se povlačenjem čep lako skida s boce, a pamtimo i twist off zatvarače, koji se lako otvara prstima. Pošto on izgleda potpuno jednako kao obični krunasti čep, na njemu piše „twist to open“ a u jednoj smiješnoj reklami neuki pivopija misli da će se boca otvoriti ako joj otpleše twist, što se, naravno, ne događa...

Takvih kome je potrebna pomoć za otvaranje boce, odnosno koji se ne bi snašli bez otvarača za boce, ponavljam, veoma je malo. Čak i Mujo i Haso imaju za to rješenje – znate onaj vic u kojem njih dvojica idu u šumu sjeći drva, pa uz motorku i gajbu pive nose i štok, to jest okvir kućnih vrata, jer oni pivo otvaraju na bravi.

Kako možete vidjeti u priloženom videu neiscrpne su mogućnosti otvaranja piva priručnim sredstvima, u tu je svrhu dovoljno imati šrafciger, škare, nož, ključ, kakav dio namještaja ili bilo kakav predmet, ili tek novine ili novčanicu. Na kraju, ako ste policajac, onda vam ne treba doslovce ništa, dovoljno je da autoritativnim glasom zapovjedite: Otvaraj, policija!

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Ne možeš biti prava zemlja ako nemaš pivo i avionske linije – pomoći će i ako imaš nekakav nogometni tim ili kakvo nuklearno oružje, ali na kraju moraš imati pivo.
Frank Zappa

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije