BOS HOMEBREW NATJECANJA UPS

Skuhan je Munich dunkel

  Craft         P. N.         21.02.2023.
Skuhan je Munich dunkel

Na 4. UPS festu – festivalu i natjecanju kućnih pivara, održanom početkom srpnja u Varaždinu, kod tamošnje Arene grand prix, odnosno naslov Best of Show (BOS) osvojio je Ivan Kuže s pivom Munich dunkel, a za nagradu je dobio kuhanje svog piva u profesionalnim uvjetima. Eto, to je pivo sada ugledalo svjetlo dana.

Objavila je to Udruga pivara Sjever (UPS), agilni organizator ovog renomiranog natjecanja homebrewera. U svojoj objavi na društvenim mrežama UPS kaže:

Naše BOS Pivo je vani! Kao što smo već najavljivali naše pobjedničko pivo 4. UPS festa koje smo kuhali 21. siječnja ove godine, danas je pretočeno u kegove i kreće u distribuciju. Piva ima nešto manje od 1000 litara stoga ne čudi da je veća količina  završila upravo u kegovma ili limenkama samih članova Udruge, dok će se ostali prvenstveno "brzi" sretnici u kvalitetu istog moći uvjeriti u odabranim lokalima u Zagrebu i Varaždinu.

Pivo je skuhano u pivovari Saperlot, jednoj od najmlađih hrvatskih craft pivovara, a kuhanje je Udruga pivara  opisala na svojoj web stranici:

U Gojancu nedaleko Varaždina skupila se radna ekipa predvođena Zagrepčaninom Ivanom Kuže čiji je Munich dunkel na prošlogodišnjem UPS-u odnio prestižnu titulu „best of show“. Uz članove UPSa koji su došli primarno kao moralna podrška (budući da se radi o automatiziranom postrojenju) tu su nas naravno dočekali domaćini Ivica Staneković (koji je i sam član UPSa), Davorka Bahat majstorica i Karla Staneković najmlađi član obiteljskog biznisa Saperlot.

Tada je i najavljeno da će pivo biti dostupno u limenkama (0,33) ili se može puniti u vlastite kegove. Cijena piva koja pokriva primarno troškove samog postupka izrade piva je 1,35€ za limenke ili 2€ za pivo utočeno u keg.

Dakle, tisuću litara Kužeovog pobjedničkog münchenskog dunkela popit će osim članova Udruge pivara Sjever još i pokoji sretn ik koji ovih dana navrati u lokale Fakin Craft Bar ili Valhalla beer bar u Zagrebu, te u Varaždinu u kafiće Medina ŠkrinjaCraft Beer Bar - Rooms ili u Caffe bar Sloboda.

Udruga pivara Sjever osnovana je 2017. godine s ciljem da promiče, izučava, razvija, unapređuje i širi kućnu izradu piva i danas okuplja oko 40 zaljubljenika u homebrewing. Članovi udruge su kućni pivari iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske, koji se okupljaju na prezentacijama i degustacijama. I naravno, na natjecanjima. Prvo je organizirano već prve godine rada Udruge, a uz jednu pandemijsku pauzu, lani je festival i nattjecanje kućnih pivara dogurao do četvrtog izdanja.Najnovije iz kategorije Craft
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće