PLZEŇSKÝ PRAZDROJ

Šije i Heineken i Guinness

  Češka         P. N.         11.03.2024.
Šije i Heineken i Guinness

Ruta za turističko razgledavanje Pilsner Urquell u češkoj pivovari Plzeňský Prazdroj proglašena je najboljom rutom za posjetitelje pivovare u Europi. Dobitnik je prestižne nagrade World Travel Awards 2024. koju su predstavnici Prazdroja primili na gala večeri 31. izdanja tog godišnjeg natjecanja, održanog u sklopu međunarodnog sajma turizma ITB BERLIN.

„Ovo je prvi put da smo se prijavili na natjecanje i odmah je bilo uspješno. Jako sam sretan što je naša ruta pobijedila među najpoznatijim rutama obilaska pivovara u Europi. Sjajno je što ne samo da se naše pivo boduje u više od 50 zemalja svijeta u koje ga izvozimo, nego je i naša pivovara velika atrakcija. Domaći i strani turisti dolaze vidjeti gdje se kuha legendarno pivo, a World Travel Awards potvrđuje visoku razinu naše turneje. Posebno bih želio zahvaliti kolegama i vodičima koji brinu o posjetiteljima“, kaže Rudolf Šlehofer, voditelj turizma pivovare Plzeňský Prazdroj.

Pivovara Plzeňský Prazdroj je o ovom uspjehu izvijestila priopćenjem za javnost, u kojem stoji: Ruta za razgledavanje Pilsner Urquell pobijedila je u javnom online glasovanju koje je održano u siječnju i veljači ove godine u europskim zemljama. U kategoriji Europe's Leading Beer Tour Visitor Experience 2024. uspjela je u iznimno jakoj konkurenciji turnejskih ruta Heinekena, Guinnessa i drugih brendova. Gala ceremonija World Travel Awards Europe održana je 6. ožujka u hotelu Ritz-Carlton u Berlinu tijekom najvećeg turističkog sajma u kontinentalnoj Europi, ITB BERLIN.

Nagrađivana ruta za razgledavanje Pilsner Urquell jedna je od najpopularnijih destinacija za posjetitelje u Češkoj. Prošle je godine gotovo 600 000 ljudi posjetilo Plzeňský Prazdroj radi obilazaka, događanja i doživljajnih programa, gotovo 14% više nego 2022. Ruta Pilsner Urquell, koja je dostupna tijekom cijele godine, bila je najpopularnija. Najveću skupinu posjetitelja prošle godine činili su domaći turisti, a slijede Nijemci, Tajvanci, Južnokorejanci, Amerikanci, Talijani i Poljaci.

Tura uključuje projekciju filma o tajni proizvodnje čuvenog piva Pilsner Urquell u panoramskom kinu, kao i priliku svim osjetilima upoznati sirovine od kojih se pivo kuha. Možete vidjeti originalnu bakrenu posudu za kuhanje u kojoj je skuhana prva serija pilsner lagera 1842., pivnicu s početka 20. stoljeća i modernu pivnicu iz 2004.   Trasa obuhvaća i punionicu kapaciteta 120 tisuća boca na sat. Kraj obilaska vodi posjetitelje u povijesne podrume, gdje pivo fermentira i odležava u drvenim bačvama i tankovima. U podrumima odrasli posjetitelji mogu uživati ​​u degustaciji nefiltriranog i nepasteriziranog Pilsner Urquell piva točenog direktno iz hrastove bačve“, dodaje Rudolf Šlehofer.

Među ovogodišnjim novitetima koje Plzeňský Prazdroj priprema za posjetitelje pivovare je posebna ruta obilaska inače nedostupnih dijelova pivovare s proizvodnim tehnologijama. Za javnost će se otvoriti tijekom festivala Industry Open.

  • Nagrade World Travel Awards (WTA) prvi put su dodijeljene 1993. godine kako bi prepoznale, nagradile i proslavile izvrsnost u različitim sektorima turističke industrije. Trenutno je WTA u svijetu prepoznat kao najviša oznaka kvalitete, a njezini pobjednici uzori su i inspiracija u danom segmentu.
  • S izvozom u više od 50 zemalja diljem svijeta, Plzeňský Prazdroj je vodeći među proizvođačima piva u regiji i najveći izvoznik češkog piva.


Najnovije iz kategorije Češka
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće