PROUD IN MOVEMBER

S brkovima, bez alkohola

  Češka         P. N.         06.10.2023.
S brkovima, bez alkohola

Približava se studeni, pa se mnoge pivovare pripremaju za uključivanje u pokret zvani Movember, ili kolokvijalno „brkati studeni“, mjesec u kojem se puštanjem brkova ukazuje na važnost podizanja svijesti o opasnosti od raka prostate. Plzeňska eksperimentalna minipivovara Proud već je kuhala brkato izdanje svog bezalkoholnog piva Proovan, a u ovogodišnji Movember uključuje se s novom šaržom.

Plzeňska eksperimentalna minipivovara Proud nakon prošlogodišnje premijere ove godine nastavlja suradnju sa zakladom Muškarci protiv raka, koji svjetsku kampanju Movember organizira na području Češke, piše u priopćenju koje je objavila Pivovara. Bezalkoholno pivo Proovan drugo je najprodavanije pivo iz stalne ponude ove pivovare, a sada će ponovno biti dostupno s etiketama na kojima dominira brk, ukras muškog lica, koji je simbol Movembera. Pivovara Proud će od svake politre piva Proovan, uključujući i točeno, prodane tijekom studenoga u humanitarni fond Zaklade uplatiti pet čeških kruna, što je 20 euro centi.

Bezalkoholno pivo Proovan (čitaj: průvan – propuh), inspirirano stilom IPA odlikuje se ugodnim mirisom hmelja i suptilnim sladnim okusom. Limitirana šarža toga piva pod etiketom Proud in Movember dostupna je u web dućanu pivovare.

Pokret Movember usmjeren je prvenstveno na prevenciju tipičnih muških bolesti, poput raka prostate i testisa. Cilj je kampanje podizanje svijesti o tim bolestima i o potrebi pravovremene detekcije. Prvi korak u prevenciji i preduvjet efikasnog liječenja je  godišnji preventivni pregled. „Neophodno je neprestano upozoravati na probleme raka prostate i testisa. Fond zaklade Muškarci protiv raka nastoji važnost prevencije komunicirati kontinuirano tijekom cijele godine, ali kampanja Movember u studenom je, razumljivo, najveća promotivna akcija,“ kaže Jiří Hofreitr iz Zaklade Muškarci protiv raka.

„Ja sam osobno kampanju prvi put obilježio 2013. godine. Tada sam bio u pivovari Plzeňský Prazdroj. Iz te akcije nastao je prošle godine tim Proud in Movember, koji je uspio prikupiti donaciju koja je na razini države bila sedma po veličini,“ rekapitulirao je Michal Škoda, direktor pivovare Proud.Najnovije iz kategorije Češka
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće