Pivnica.net
Banner

Festivali

Rijeka zove na Craft & Grill

  |   25.04.2022.     1013

Rijeka zove na Craft & Grill

Da se lakše diše već smo se pomalo i naučili, a da će popuštanje epidemioloških mjera među prvim iskoristiti craft pivari i ljubitelji dobrog piva, nije uopće bilo upitno. Sve se poklopilo s dolaskom proljeća i mogućnošću organiziranja akcija na otvorenom, a među prvima koji tu sjajnu mogućnost koriste je Rijeka koja zove na Craft & Grill street festival.

Festival je započeo proteklog vikenda, no ne bojtge se – niste zakasnili, jer traje čitavih 17 dana. A kako je bilo na otvaranju doznajemo iz raporta portala Stilueta:  

Otvaranje originalnog street food festivala koji se održava na Trgu 128. brigade HV proteklo je u odličnoj atmosferi. Posjetitelji su mogli uživati u originalnoj recepturi priznatih chefova te izvrsnoj zabavi uz Belfast Food.

Na festivalu se predstavio jedan od najpopularnijih hrvatskih chefova – Ivan Pažanin sa svojim brandom Mediterranean House, čija su jela inspirirana tradicionalnim dalmatinskim namirnicama. Ekipa Grill cornera by Mate Janković predstavila se s delicijama pripremljenim prema originalnoj recepturi jednog od najpriznatijih chefova u cijeloj regiji. Posebnu pažnju posjetitelja izazvao je Capra Istrian Street Food baziran na autohtonim istarskim delicijama pripremljenim u modernoj interpretaciji street food forme, a Picnic mingle & fun – jedan od food truckova s bogatim iskustvom na brojnim gastro festivalima predstavio se sa svojim već dobro poznatim zalogajima. Na otvaranju festivala ljubitelji craft pive mogli su birati između Grifa, King’s Brewa, Pulfera, Varionice, Saperlota Craft Brewery i Međimurskih Lepih Dečki.

Posjetitelji će u festivalu moći uživati čak 17 dana i to svaki dan od 11.00 h do 24.00 h, petkom i subotom od 11.00 h do 02.00 h, a izvrsno raspoloženje koje je vladalo na otvorenju, najbolja je pozivnica da Riječanke i Riječani proljetne dane provedu na otvorenom uz široku lepezu gastro delicija, veliki izbor vrhunskih piva i odličnu zabavu!

Cijeli članak s galerijom odličnih fotografija Ivora Mačara pogledajte na web stranici Stilueta

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Pijanac je čovjek koji se rado i često, sustavno opija; čovjek koji uredno i skladno pije je samo pilac, ako vam ta riječ prija – ukusan potrošač vina.
Tin Ujević

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Festivali