NOVO PIVO

Reče Gavran: uvijek više!

  Medvedgrad         P. N.         14.03.2024.
Reče Gavran: uvijek više!

Pivovara Medvedgrad svoj ovogodišnji 30 rođendan već uvelike proslavlja i to radno –punom parom izbacuje nova piva, pa tako netom nakon münchenskog dunkela u ediciji Fantom ljubiteljima dobrog piva šalje novi specijal – russian imperial stout po imenu Gavran, kojeg će se neki vjerojatno sjetiti, jer je pivo s tim imenom Medvedgrad već kuhao.

Bilo je to prije sedam godina i to smo pivo kušali u samoj pivovari. Kada smo sredinom prosinca 2017. godine, baš ususret Medvedgradovu 23. rođendanu, posjetili pivovaru pripremajući veliku reportažu Legende i mitovi o sjajnom pivu, kušali smo nekoliko novih piva, koja su u tankovima čekala svoj trenutak, a u reportaži smo zapisali ovako:

„Drugo pivo koje smo toga poslijepodneva točili iz tanka  i također pretpremijerno degustirali je russian imperial stout koji je skuhan u travnju pa dakle odležava već osam mjeseci, te je dogurao do konačnog udjela od 10,8 posto alkohola. Pred pivopije će idući tjedan pod imenom Gavran. To - ne trebate uopće sumnjati - opet ima veze sa Zagrebom i njegovima legendama. To je, naime, onaj gavran iz priče o medvedgradskoj crnoj kraljici, njezin opaki ljubimac, koji je kmetovima kopao oči.“

Prisjećajući se sjajnog okusa kave i čokolade, zdušno pozdravljamo ponovni let crne ptice među pivskim fajnšmekerima i upozoravamo da to nije onaj slavni Gavran koji govori Nikad više! (Never more!), dapače, ovaj govori Uvijek više! Ever more! Odnosno, prevedeno na pivski jezik: Daj još jedno!

A evo i informacija koje uz najavu novog specijala na društvenim mrežama dijeli sama pivovara Medvedgrad:

GAVRAN

Russian Imperial Stout – Alc 10,5% - IBU 70
Njegovu ste premijeru doživjeli 2017. godine, a danas ga imate prilike popiti u izdanju iz 2024. godine!

Dame i gospodo - Russian Imperial Stout - jako, gusto, crno pivo u čijem okusu dominiraju kava i crna čokolada. Iako ima impresivnih 70 jedinica gorčine ne bojte se – nećete ih previše osjetiti zbog velikog stupnja sladnosti koje ovo pivo ima.

Gavran je dobio i svoju etiketu, što znači da će se sezonski kuhati baš kao i Pivo Svetog Martina! Stiže u bocama u 0,33 l jer je stvoren za polagano ispijanje i uživanje.

Od danas ga potražite u webshopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado, na točionicima Pivnica Medvedgrad i kod naših partnera. Najnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće