Radnici zauzeli Jadransku pivovaru

  Jadranska pivovara         P.N.         04.03.2010.
Radnici zauzeli Jadransku pivovaru

Kada se u jutros, točno u sedam sati ujutro, direktor vranjičke Jadranske pivovare Nenad Buljan pojavio pred vratima tvornice koju vodi- naišao je na zaključanu kapiju. Baš kako su dan ranije i najavili, radnici jedine pivovare u Dalmaciji, preuzeli su vlast u tvornici i svojeg direktora više ne smatraju direktorom, piše Slobodna Dalmacija.Radnici su tako odlučili direktoru i fizički onemogućiti ulazak u krug tvornice, a on je pozvao policiju, kako bi, kako kaže, „imao dokaz da mu je dolazak na posao bio zapriječen." Rekao je da blokada pivovare nije način na koji se može riješiti ovaj problem, prisustvovao sastavljanju policijskog zapisnika i otišao kući, navodi Slobodna i nastavlja:

- Pozivamo radnike svih dalmatinskih tvornica koje još uvijek na jedvite jade rade, Mljekara, Dalmacija vino, Željezara, da urade isto što i mi, preuzmu vlast u tvornicama koje jesu njihove - kazao nam je Goran Domljanović, povjerenik Sindikata PPDIV za Pivovaru.

- Digni se Dalmacijo na noge, vrijeme je za oduprijeti se tajkunima! - ustvrdio je.

Sve što pivari od svojeg većinskog vlasnika, slovenske Pivovarne Laško, traže - jest da im se netko iz Uprave osobno obrati, jer, kako tvrde, u deset godina - nikada nitko nije stupio na vranjičko tlo.

Traže da im se kaže istina o njihovoj sudbini, te da se nabave sirovine za nastavak proizvodnje, jer, ustraju u tvrdnji - njihov je proizvod kvalitetan i tražen, dakle za njega na tržištu ima mjesta.

Dok se njihovim zahtjevima ne udovolji, radnici Jadranske pivovare će 24 sata dnevno dežurati u tvorničkom krugu, a nastavit će s proizvodnjom dokle god bude sirovina.

Blokada pivovara počela je jučer, o čemu je također pisala Slobodna Dalmacija.

 Najnovije iz kategorije Jadranska pivovara
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće