Protiv Rusije, za Ukrajinu

  Ukrajina         P. N.         27.04.2022.
Protiv Rusije, za Ukrajinu

Rat u Ukrajini nažalost ne prestaje, no Ukrajinci isu sami. Pomaže kako tko zna i koliko može, a od prvog dana ruske agresije svoj doprinos humanitarnim fondovima daju i craft pivovare diljem svijeta, kuhajući specijalne šarže piva od kojih inkasirana zarada ide u karitativne organizacije, koje pomažu ukrajinskom narodu.

I dalje u brojnosti prednjače poljske craft pivovare, ali oni koji kuhanjem dobrog piva pomažu ukrajinskom narodu nalaze se na svim stranama svijeta – u Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, ma svuda.

I u Hrvatskoj se već više pivovara uključilo u humanitarno kuhanje, a najnovija vijest stiže iz Varionice, koja je na društvenim mrežama objavila: Skuhali smo novo pivo u kolaboraciji s Bojanom Grdinićem, jednim od najnagrađivanijih kućnih pivara u regiji i masterminda iza Tapirska pivovara ! Oko stila smo se brzo dogovorili i odmah se bacili na kuhanje tako da će nova pivica ugledati svijetlo dana za mjesec dana. Pivo će imati i humanitarni karakter tako da stay tuned...

Istovremeno, veliki svjetski igrači odlaze s ruskog tržišta. Nakon Carlsberga i Heinekena na to se odlučio i svjetski pivarski b roj 1, kompanija AB InBev sa sjedištem u Bruxellesu, povlači se iz Rusije. Priopćenjem za medije objavljenim prošlog petka najveći svjetski pivar najavljuje prodaju svoga udjela u zajedničkom ruskom projektu AB InBev Efes, što će rezultirati 1,1 milijardi dolara slabijim poslovnim rezultatom u prvom tromjesečju.

U ožujku je AB InBev obustavio prodaju svoje marke Budweiser u Rusiji.

AB InBev ima 24 posto udjela u pivovari Anadol Efes, koja je poslovala u sastavu najvećeg AB InBevog rivala SABMillera, koji AB INBev preuzima  2016. godine. Godine 2018. osnovali su zajedničko ulaganje AB InBev Efes kombinirajući svoja ruska i ukrajinska poduzeća. Zajedničko poduzeće ima 11 pivovara u Rusiji, koje zapošljavaju 3.500 ljudi, te tri u Ukrajini, u kojima radi 1.800 radnika. Carlsberg je vodeći igrač Zapada u Rusiji, a slijedi ga AB InBev.

Tagovi

Pivo   Ukrajina   Rusija   Varionica   Poljska   Danska  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Ukrajina
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće