Pivnica.net
Banner

Ukrajina

Protiv Rusije, za Ukrajinu

P. N.   |   27.04.2022.     281

Protiv Rusije, za Ukrajinu

Rat u Ukrajini nažalost ne prestaje, no Ukrajinci isu sami. Pomaže kako tko zna i koliko može, a od prvog dana ruske agresije svoj doprinos humanitarnim fondovima daju i craft pivovare diljem svijeta, kuhajući specijalne šarže piva od kojih inkasirana zarada ide u karitativne organizacije, koje pomažu ukrajinskom narodu.

I dalje u brojnosti prednjače poljske craft pivovare, ali oni koji kuhanjem dobrog piva pomažu ukrajinskom narodu nalaze se na svim stranama svijeta – u Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, ma svuda.

I u Hrvatskoj se već više pivovara uključilo u humanitarno kuhanje, a najnovija vijest stiže iz Varionice, koja je na društvenim mrežama objavila: Skuhali smo novo pivo u kolaboraciji s Bojanom Grdinićem, jednim od najnagrađivanijih kućnih pivara u regiji i masterminda iza Tapirska pivovara ! Oko stila smo se brzo dogovorili i odmah se bacili na kuhanje tako da će nova pivica ugledati svijetlo dana za mjesec dana. Pivo će imati i humanitarni karakter tako da stay tuned...

Istovremeno, veliki svjetski igrači odlaze s ruskog tržišta. Nakon Carlsberga i Heinekena na to se odlučio i svjetski pivarski b roj 1, kompanija AB InBev sa sjedištem u Bruxellesu, povlači se iz Rusije. Priopćenjem za medije objavljenim prošlog petka najveći svjetski pivar najavljuje prodaju svoga udjela u zajedničkom ruskom projektu AB InBev Efes, što će rezultirati 1,1 milijardi dolara slabijim poslovnim rezultatom u prvom tromjesečju.

U ožujku je AB InBev obustavio prodaju svoje marke Budweiser u Rusiji.

AB InBev ima 24 posto udjela u pivovari Anadol Efes, koja je poslovala u sastavu najvećeg AB InBevog rivala SABMillera, koji AB INBev preuzima  2016. godine. Godine 2018. osnovali su zajedničko ulaganje AB InBev Efes kombinirajući svoja ruska i ukrajinska poduzeća. Zajedničko poduzeće ima 11 pivovara u Rusiji, koje zapošljavaju 3.500 ljudi, te tri u Ukrajini, u kojima radi 1.800 radnika. Carlsberg je vodeći igrač Zapada u Rusiji, a slijedi ga AB InBev.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Mislim da je sada dobro vrijeme za jedno pivo
Franklin D. Roosevelt, američki predsjednik nakon potpisivanja New Deala, dokumenta koji je otvorio put ukidanju prohibicije

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Ukrajina