SELIDBA U VEĆI PROSTOR

PriMariusu Hala s neba pala

  Hrvatska         P. N.         08.03.2024.
PriMariusu Hala s neba pala

Vijesti o selidbi craft pivovare u bolji, veći, moderniji i funkcionalniji prostor s prostranom točionicom apsolutno su najbolje vijesti za sve pivske sladokusce, a na svu sreću takve se stvari dešavaju. Najnoviji je slučaj pivovare PriMarius, koja je preselila s Radničke ceste na Slavonsku aveniju, dakle posve blizu, ali u neusporedivo bolje uvjete. A fešta otvorenja Oaze u Hali je danas, baš na Dan žena.

Oaza je ime PriMarius Tap Rooma, a Hala, zapravo Mala Hala je objekt u kojem se sada nalazi pivovara, party počinje u 17 i prema planu trajat će do 23.30 sati, a kako je Međunarodni dan žena sve dame i one koji se tako osjećaju Primarius časti pićem dobrodošlice.

Mario Žerjav PriMarius dobro je poznat svakom pivskom fajnšmekeru – to je pionir kućnog pivarstva i prvoborac craft revolucije, majstor bez čijeg je širokog osmijeha i duge brade nezamisliva hrvatska pivska scena, a piva s karakterističnim, vlastoručno kreiranim autoportretom na etiketi i s osebujnim imenima garancija su visoke kvalitete. Prisežem i osobno da se sve što je izašlo iz PriMariusova kotla obiluje vrhunskim okusom. Zato, štogod vam dođe pod ruku od ukupno 16 dosadašnjih uvaraka – bez obzira je li to Zornjak, Katapult, Cvrkut, CjePivo, Ringišpil, Krampus,Taman taman ili Đesme Jebo, ili štogod drugo, ne oklijevajte i ne kalkulirajte, pijte i uživajte!

Preseljenje u novi prostor zoran je dokaz da je Mario Žerjav, koji je posao s pivovarom pokrenuo prije šest i nešto godina u kompi sa svojim šogorom Brunom Blažičkom, u svom naumu uspio, da pivovara PriMarius kuha tražena piva i da tu potražnju nije moguće zadovoljiti s dosadašnjim kapacitetom.

„Jednostavno, dotadašnji prostor je postao premalen, i kada smo odlučili da potražimo nešto što je blizu i povoljno, Hala nam je pala s neba,“ rekao je Bruno Domagoju Jakopoviću za članak objavljen na Ribinoj web stranici Ribafish.com. „Prostor je bio potpuno prazan, ali i dalje vrlo blizu centra Zagreba, pa smo krenuli u izgradnju pivovare od nule… Ne pitaj… Sve je išlo glatko do jednog trenutka, onda je stalo, i sad konačno dovršavamo osnove. U petak u 17.00 kreće tulum, do tada samo moramo premjestiti ono i ono (pokazuje prstom) i prikopčati točionike. Kreće PriMarius V 2.0!“ kroz smijeh govori Bruno.

Za sve koji se odluče doći na ovaj pjenušavi event a pitaju se kako doći na lice mjesta, PriMarius je u Facebook najavi događaja dao tako detaljnu i preciznu uputu, da joj uistinu nema mane, niti potrebne išta dodati:

Mjesto radnje: Slavonska avenija 3B (Mala Hala iza policije na Heinzelovoj)  https://maps.app.goo.gl/iijxSzLjmzeHhqBQ6

Parking: zasad parking policije.

Pješački ulaz u naše dvorište je 50-ak metara sjevernije s Heinzelove.

Ispred pješačkog ulaza je autobusna stanica linija 216, 217, 237, 276 i 290 s Kvatrića.
Tramvajem do križanja Vukovarska-Heinzelova pa lagano pješke 10-ak minuta ili na bus jednu stanicu…

Za one koji o PriMariusu žele znati (još) više:

PriMarius katapultiran u orbituNajnovije iz kategorije Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće