Prije grila s kobasicom u pivo

  Gastro         P. N.         12.04.2022.
Prije grila s kobasicom u pivo

Kad je riječ o klasičnim ljetnim delicijama, a vrijeme je da se o njima razmišlja, među mnogim mirisnim i ukusnim poslasticama, uz kukuruz u klipu, lubenicu, sljezov kolačić (s'more), sladoled, svježe voće, pa i hot dog i cheeseburger u vrh svakako spada i prčena kobasica, odnosno bratwurst.

Tako predstavljanje ovog klasičnog njemačkog specijaliteta uz koji će se sjajno slagati pivo, i koji se udomaćio u Americi, pa i pod tim imenom, počinje portal tastingtable, te preporučuje da se kobasice prije stavljanja na gril drže u pivu.

Bratwurst je tradicionalna njemačka kobasica i višegodišnji je favorit na ljetnim okupljanjima, posebno kada su u pitanju roštilji u dvorištu ili brzi obrok na parkiralištu iz prtljažnika automobila. Bratwurst je prvi put došao u Ameriku na sportski teren. Njemački imigranti su pedesetih godina ovaj specijalitet prodavali ljubiteljima bejzbola na Milwaukee County stadionu, nekadašnjem domicilu momčadi Milwaukee Braves i Brewers. Danas je to slavna svinjska ili goveđa kobasica, koja se u pravilu poslužuje uz hladno pivo.

Kad smo kod toga, sljedeći put kada vam vrijeme dopusti da zapalite roštilj i ispečete bratwurst za svoje prijatelje, provjerite imate li dovoljno svog omiljenog piva, i to ne samo za piće. Naime, prije stavlja kobasica na roštilj preporučuje se popariti ih u – pivu, odnosno namočiti u zagrijano pivo. Tako će se osigurati temeljito i ravnomjerno pečenje bratwursta. U suprotnom može vam se desiti da kobasice izvana budu jako pečene a iznutra ružičaste, što je znak nedovoljnog pečenja.

 Pri tom nije važna vrsta piva, to ovisi o vašem okusu – jednako dobro kobasica će za pečenje biti pripremljena i u reskom lageru i u blagom pilsneru, a isto tako dobar izibor je i zahmeljena IPA, čokoladni stout ili bilo koji drugi stil koji vam se sviđa.

Pivski bratwurst – posebno garniran prženim lukom i kiselim kupusom – čak je nazvan reprezentativnim jelom Wisconsina.

Tagovi

Pivo   kobasica   bratwurst   gril   roštilj  


Najnovije iz kategorije Gastro
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće