Prazdroj zanimljiv turistima

  Europa         P.N.         14.01.2010.
Prazdroj zanimljiv turistima
Plzenjski Prazdroj zabilježio je u prošloj godini petnaest postotni porast broja turista u odnosu na godinu dana ranije. Pivovaru, pivovarski muzej i plzenjsko povijesno podzemlje razgledalo je lani 216 tisuća 640 posjetitelja, izjavio je glasnogovornik pivovare Jiří Mareček. Na povećanje turističkog prometa posebno su utjecale podzemne znamenitosti Plznja, koje je pivovara upravo prošle godine preuzela iz ruku gradske uprave.
Inače godine 2008. pivovara je zabilježila posjet 189 tisuća turista.
Već duže vrijeme najčešći je cilj turističkih posjeta u gradu plzenjski zoološki vrt, koji je lani posjetilo čak 458 tisuća ljudi, 52 tisuće više nego godinu dana ranije. Za drugo mjesto bore se upravo pivovara i Dinopark, koji se nalazi također u sklopu zoološkog vrta, a lani ga je posjetilo 215 tisuća ljudi.
Tri petine posjetitelja pivskih turističkih ciljeva su stranci, a na domaće turiste otpada 40 posto posjeta. Od inozemnih turista najbrojniji su Nijemci, na koje otpada četvrtina svih posjeta. Boj Rusa se nešto smanjio, ali je iznenađujuće porastao broj Nizozemaca i – Hrvata. Dolaze iz turisti iz egzotičnih destinacija poput Dominikanske republike, Novog Zelanda i Islanda. Ukupno je broj turističkih posjeta u zadnjih pet godina porastao za čak u78 posto, a lanjskom porastu turista svakako su pridonijele i proslave 150. obljetnice registriranja marke Plzenjski Prazdroj i 50. obljetnice pivovarskog muzeja.


Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće