Pivnica.net
Banner

Ukrajina

Poljska i Ukrajina: No To War!

P.N.   |   04.03.2022.     884

Poljska i Ukrajina: No To War!

Kolaboracija dviju craft pivovara iz Poljske i Ukrajine, poljske Pinta iz Wieprza i ukrajinske ReBrew iz okolice Kijeva, rezultirala je pivom Hazy Discovery Kyiv, i ono se na tržištu trebalo pojaviti 24. ožujka. Ali, kako je u međuvremenu Rusija napala Ukrajinu, n a policama će biti nešto ranije pod imenom No To War!

Kako najavljuju poljski mediji, pivo No To War moći će se kupiti od 18. ožujka, prati ga hashtag #StandWithUkraine a zarada od prodaje ide u poljski humanitarni fond SOS Ukrajina.

Pivo je nastalo u suradnji poljske pivovare Pinta iz Wieprza i ukrajinskog ReBrewa. Pivovaru je prije nekoliko godina osnovala skupina profesionalaca s raznim specijalnostima, koje je spojila ljubav prema dobrom pivu i želja za podizanjem pivske kulture Ukrajine. Grad Brovary, u kojem posluje pivovara, nalazi se u blizini istočnih kvartova grada Kijeva i napadnut je prvog dana ruske invazije. Pivovara Pinta odlučila je zbog trenutne situacije promijeniti naziv piva u No To War! Kijev i predstavit će ga poljskim trgovinama craft piva u ožujku. Bez obzira na to, 18. ožujka ovo pivo će svoju službenu premijeru imati i u glavnom gradu Latvije, Rigi, gdje Pinta želi predstaviti još jedno kolaboracijsko pivo, Hazy Discovery Riga, koje se kuha zajedno s latvijskom pivovarom Arpus Brewing.

No To War Kyiv je pivo u stilu double IPA (imperial), dvostruko suho hmeljeno, ima 7 posto alkohola i punjeno je u politrene limenke.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Ne vjerujte ni polovicu onog što čovjek govori uz pivo.
Murphyjev zakonik, Borgijev II. Zakon

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Ukrajina