Pivnica.net
Banner

Hrvatska

Podvojena tečnost

P. N.   |   18.11.2023.     649

Podvojena tečnost

Pivnica i pivovara Mlinarica i dalje mami finim novitetima. upravo su flaúirana i sutra §e b iti predstavljena čak četiri noviteta odjednom – novi uvarci iz poznate serije Duality.  Duality je serija pivskih specijala odležanih u drvenim bačvama od slavonskog hrasta, koje uzimaju od lokalnog vinara iz Šestina.

Ne samo da pivo odležava u vinskim bačvama, nego se sladovina miješa sa sokom od grožđa i fermentira d vinskim kvascem pa nastaje svojevrsni bastard – takorekuć podvojena tečnost.

Evo kako to opisuje Marko Ožegović na svom Pivariumu:

„Temelj je za svaku naravno isti - baza od pilsa, pšenice i aromatičnog slada, hmelj nebitan - do 10 jedinica gorčine, te 40-50l koncentrata soka od grožđa dodanog u sladovinu. Potom fermentacija vinskim kvascem, pa odležavanje u vinskim bačvama od slavonskog hrasta, uz miješanu fermentaciju i, ovisno o verziji, različite voćne dodatke,“ piše Marko i dodaje da su ti voćni dodaci trešnje, kruške, smokve, te komina merlota.

Promocija četverostrukog Mlinaričinog noviteta je danas u 17 sati u tasting roomu prodavaonica vina, piva i drugih alkoholnih pića Ambasada u ulici Crvenog križa u Zagrebu, a više o promociji pročitajte na Facebook najavi događaja.

Upoznaj Mlinaricu da bi je više volio:

Pjenušava pisma iz mlina

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Hrvatska