Plavo pivo obojano algama

  Francuska         P. N.         07.02.2022.
Plavo pivo obojano algama

Francuska craft pivovara Brasserie HUB (Hoppy Urban Brew) iz Roubaixa počela je proizvoditi pivo plave boje, koju pjenušavoj tekućini daje alga spirulina. Motiv pivovare je privući pozornost nesvakidašnjom kreacijom, a alge osigurava nedaleka firma Etika Spirulina koja popularizira alge kao dodatak prehrani.

Kako je medijima, pa i Reutersu, koji vijest prenosi, izjavio predstavnik pivovare Sebastien Verbeke, pivo je izazvalo veliko zanimanje i znatiželju i dobro se prodaje. Dodao je da plavu boju pivu daje tvar fykocianin koja se nalazi u algama.

Plavo pivo nazvano je Line, a pivovara ga opisuje kao „lagano pivo s izraženom aromom hmelja i voćnim tonovima“. Dodane alge, tvrde, ne utječu na okus i aromu, nego samo na boju, koja je izrazito plava.

Pivovara je skuhala nekoliko probnih uvaraka s različitim udjelom algi, dok nije pronašla pravi omjer, a od listopada do prosinca prodala je 1.500 boca plavog piva. Kako potražnja za ovim pivom ne prestaje, pivovara priprema kuhanje nove šarže.

Za one koji žele znati više:

Plavo pivo? Ne, hvala!

Pivo duginih boja

Starobrno Plava kometa

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Francuska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće