POVIJESNI BOŽIĆNI SAJAM

Pjenušava božićna kopriva

  Hrvatska         P. N.         06.12.2023.
Pjenušava božićna kopriva

U poplavi božićnih sajmova i adventskih festivala, jedan se posebno ističe, jer je naprosto totalno drukčiji od drugih. To je Srednjevjekovni božićni sajam u Koprivnici, nastao na tradiciji koprivničkog (ljetnog) Renesansnog festivala. A kako ljetni festival redovito prati pivo od koprive, tako je i na zimskoj manifestaciji, s tim da je ovo pivo s koprivom – Božićno.

Tu je i službeno pivo sajma - Koprivničko božićno pivo koje će se ove godine kuhati na licu mjesta, baš kao i srednjovjekovni Hipokras te krampampule koje će pripremati rakijaši. Oni najistančanijeg okusa među nama, na kapljicu razgovora spustit će se u podrum Muzeja grada Koprivnice gdje će se moći kušati i kupiti vina najboljih podravskih vinara s buduće vinske ceste Podravine čije otvorenje je u pripremi, najavljuju organizatori u priopćenju.

Originalno i prefino Koprivničko božićno pivo službeno je pivo najvećeg povijesnog božićnog sajma u Hrvatskoj u koje se, u skladu s imenom grada, dodaju koprive kako bi pivo imalo jedinstven okus

Prvo koprivničko božićno pivo s koprivom posjetitelji će moći kupiti i kušati upravo na Srednjovjekovnom božićnom sajmu koji, uz mnogobrojne druge atrakcije poput putujućih trgovaca, mušketira i haramija, žonglera vatrom, ili srednjovjekovnog jacuzzija, priprema bogatu gastro-ponudu kojom će dominirati domaća jela primjerena srednjovjekovlju.

Promocija Božićnog piva s koprivom najavljena je za prvi vikend Sajma, 9. i 10. prosinca od 18.30 sati, a drugog (15. – 17. prosinca) i trećeg vikenda (22. – 23. prosinca) dnevno od 17 sati.

Kompletan program manifestacije pogledajte na stranici koprivničke turističke zajednice.

Srednjovjekovni božićni sajam svoja vrata otvara 9. prosinca, a ostaje otvoren svaki vikend do 26. prosinca, dok će od Štefanja do 30. prosinca Sajam raditi svaki dan.  Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Najave Božićnog sajma pratile su i nagradne igre u kojima su čitatelji mogli osvojiti besplatno Božićno pivo s koprivom.

Foto: Drava.info

Za one koji žele znati više:

Božićno pivo s koprivomNajnovije iz kategorije Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće