Pivski katapult

  Pivarska industrija         P.N.         05.05.2008.
Pivski katapult
Dobro kaže ona stara narodna poslovica: besposlen pop jariće krsti. Naravno, nemamo ništa protiv kada neki besposleni mudrijaš izmisli kakvu džidžu-badžu koja pivopijama razvedri dan. Kao što je to učinio izvjesni John Cornwell, američki izumitelj koji je izmislio frižider koji katapultira limenke piva ravno u ruke žednih lijenčina.
Kako piše The Mirror, a prenosi portal sarajevo-x.com (http://www.sarajevo-x.com/clanak/070302046), taj bi čovjek mogao postati junak širokih narodnih masa. Na svoj je izum potrošio sedam tisuća eura, a sudeći po pozornosti koju je izazvala ta vijest, ulog bi mu se mogao mnogostruko vratiti. John (22) kaže da je na zamisao došao jednog dana sjedeći na kauču i razmišljajući kako bi bilo puno bolje da pivo dođe k njemu, nego da on mora ustajati i otići po pivo. Rečeno – učinjeno. Za tri mjeseca Beer Launching Fridge bio je predstavljen. Frižiderom-katapultom upravlja se daljinskim upravljačem, koji pokreće mehanizam, što pivo stavlja u katapult, koji se može okretati dok ne dođe u željenu liniju. Kako to funkcionira, možete vidjeti na videu koji ćete naći na ovom linku: http://www.metacafe.com/watch/445498/robotic_beer_launching_refrigerator/
Naravno, cijela stvar zvuči bizarno, ali, napokon, znate li vi koliko je na svijetu ala bundyja, a uostalom i onih nogometnih tifoza, koji žele da konačno prestane ona noćna mora, da gol pada uvijek kad vi odete do frižidera po novo pivo. A europsko nogometno prvenstvo se bliži.
 


Najnovije iz kategorije Pivarska industrija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće