Pivovod na Veltins areni

  Njemačka         P. N.         15.10.2022.
Pivovod na Veltins areni

Točenje piva na veliko bez neprestanog mijenjanja bačve beskrajno olakšava posao pipničarima na velikim manifestacijama, no te zahtjevne sisteme nije nimalo jednostavno instalirati. Poneko se ipak na to odlučuje, a jedan takav pivovod ugradila je pivovara Veltins u Veltins areni, stadionu nogometnog kluba Schalke 04 u Gelsenkirchenu.

Ovaj stadion izgrađen je 2001. godine pod imenom AufSchalke, a četiri godine kasnije kupuje ga klupski pivski sponzor Veltins i mijenja ime u Veltins arena. Stadion je ultramoderan i multifunkcionalan, a izgradnja je stajala 191 milijun eura.

Među mnogim čudima ovog zdanja – poput mogućnosti da se trava makne s terena pa da se na njemu voze utrke speedwayja i igraju utakmice u hokeju na ledu, je i pivovod koji je Veltins ugradio u svoju arenu, a cijevi kojima pivo dolazi do pipa na šankovima dugačke su pet kilometara.

Na početku pandemije koronavirusa, kada su u prvom lockdownu zatvoreni svi javni objekti, pa tako i stadion, u cijevima pivovoda ostalo je „zarobljeno“ više od osam tisuća litara piva, no na kraju je sve pivo istočeno i prodano na drugim mjestima, dakle – spašeno.

Čitateljima koji su pročitali ovo sviđat će se i ovo:

Praška O2 arena ima pivovodNajnovije iz kategorije Njemačka
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće